Категории: Варна

Германски инвеститори искат да строят хоспис в Константиново

Реклама

Вече има заявен интерес от германски инвеститори, които имат желание да изградят хоспис в с. Константиново край Варна.

Те обаче може да бъдат отблъснати от напълно разбитата инфраструктура в селото, включително и около имота, който варненецът Марин Урумов желае да дари за построяването на хосписа, съобщи Varna24.bg.

Както Нова Варна писа, роденият във Варна Марин Урумов дарява 1,5 декара от дворното си място за построяването на хоспис.

„Към момента има интерес от една немска фирма за недвижими имоти, която работи от името на немска фондация, която проявява интерес да строи старчески дом, но за германци. Естествено, при същите условия – минимум 2 стаи за социално слаби българи, за които да се грижат безвъзмездно. Имахме една предварителна среща между тях, мен и адвоката ми. Върнаха обаждане от Германия, с което потвърдиха интереса на фондацията и до 2 седмици очаквам да пристигнат, за да огледат имота. Искрено се надявам там нещата да се случат, но борбата ми за улиците и канализацията в селото, се оказва граничеща с невъзможното. Десетки молби до голяма община; десетки обещания от кмета. С това отношение около 2000 души чисти етнически българи се превръщаме бавно и сигурно в гето“, сподели Марин Урумов.

„Липсата на асфалтирани улици и канализация, освен всичко друго, е в пряка връзка с това, бъдещият инвеститор да се откаже още на старта за изграждане на хосписа. Ще спомена отново и другото, че на децата им се налага да вървят, някои и по 2,5 км., за да стигнат до училищния автобус, често нападани от бездомни кучета; линейките отказват да се движат по разбитите улици, които наистина сами очакъляваме и валираме. Или дори да вземем само онова, каква воня се носи в ниските части на селото надвечер, (най-вече лятно време,) заради ниските подпочвени води и отвеждането на фекалните води в деретата!“, добави писателят.

„Освен, че съм тъжен, аз съм и един гневен българин, и апелът ми за построяване на хоспис до голяма степен бе продиктуван и от това – да се събудим за истинските ценности, не само за онези за джендърите, успиването ни с ротационното ни европредседателство и милиардните заеми, които ще плащаме ние и децата ни“, каза Марин Урумов.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 10 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 10 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 10 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 10 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 10 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 11 часа