Категории: Варна

Близо 14.5 млн. лв. е бюджетът на Община Девня за 2018 г.

Реклама

Местният парламент в Девня прие с пълно мнозинство бюджета на общината за 2018 година, чиято макрорамка възлиза на рекордните 14 480 024 лева, или с над 6.8 млн. лева повече спрямо миналогодишния.

От тях 3 695 820 лева са приходите за делегирани от държавата дейности, а тези от местни дейности – 10 784 204 лева, в това число 5 млн. лева дългосрочен дълг чрез банков заем, с които общината ще финансира своето участие в европейските проекти, част от капиталовата си програма и др. инвестиционни разходи.

Според кмета Свилен Шитов през 2018 година рисковете ще влияят в много по-малка степен върху етапа на изпълнението на бюджета, което ще доведе до предвидимост и безпроблемно изпълнение на заложените приходи. Нещо повече, прогнозите на финансовия екип на общината са, че преизпълнението в хазната ще достигне 20 млн. лева.

1 906 500 лева е планът за постъпленията от данъци, а предвидените суми от неданъчни приходи надхвърлят 2 382 677 лева. Най-голям е делът на сумите от налога за недвижимо имущество и такса смет. В разходната част най-много средства са предвидени по перото за издръжка, като е заложен и резерв за неотложни харчове. Значителни средства са заделени във функциите „Образование“, „Социално подпомагане и грижи“, „Здравеопазване“, „Отбрана и сигурност“ и др.

За капиталови разходи на общината през 2018 г. са предвидени 4 267 676 лева. С тях ще се подменят водопроводи и ще се извърши цялостно асфалтиране на 15 улици, ще се изграждат детски площадки, а по проект „Красива България“ в сградата на Община Девня ще бъде монтиран външен асансьор и ще се обособи нова заседателна зала за Общинския съвет. 2 062 787 лева ще бъдат изразходени целево за изграждане на новия път „Девня – Разделна“.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 6 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 6 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 7 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 7 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 7 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 7 часа