Категории: Варна

Варненският актьор Марин Янев изживява мечтата си

Реклама

Марин Янев е винаги е между добрия човек и лошия герой. Играл в почти всички филми и сериали от детството на много от нас. Един от най-обичаните ни актьори и властелин на дублажа.

Отраснал е на сцената на Варненския театър, където работели родителите му. Днес продължава да играе в Народния театър. А скоро му предстои юбилей, предава bTV.

– Баща ми беше театър майстор, майка ми – гардеробиерка. Това ме привърза, свърза с театралния въздух, с театралния климат, зарази ме, а това заболяване е неизлечимо. В това съм сигурен. А се потвърди и от моите дъщери по-късно. И така от малък задишах този въздух, хареса ми и съм щастлив, в този смисъл, че през всички тези години живях и правих нещо, което ми беше любимо, за което аз бях мечтал. Даже първите ми сценични изяви са като дете, още не можех да чета и в една пиеса, помня че беше нещо американска, трябваше да играя едно малко пиколо, което носи писмо на героинята, примерно. Трябваше да кажа две думи от рода на: „Писмо за вас, мадам“ и те ми дадоха написан текста, а аз не можех да чета и с доста дресура от страна на баща ми ги научих вкъщи наизуст и така проходих там, така да се каже.

– Родителите ви как реагираха когато казахте, че искахте да станете актьор? Децата често се опитват да избягат от професията на родителите си, във вашето семейство обаче определено не е така.

– Не, напротив, имаше едно негласно удовлетворение от това, че моето занимание на сцената като актьор, беше тяхната реабилитация. Те цял живот са работили в театъра, но зад завесата. Те са били невидими за публиката и сега изведнъж техният син ги реабилитира, той е на сцената и те чрез мен, нали разбирате, какво най-вероятно е било в душите на тези хора, милите ми родители, Бог да ги прости.

Марин Янев завършва ВИТИЗ в класа на проф. Боян Дановски. Един изключителен випуск. от който са част звезди като Катя Паскалева, Руси Чанев, Стефан Данаилов и Стефан Маврудиев.

Марин Янев
– Ооо, това е също един от шансовете в моя живот, едно от птичетата, което е кацало на рамото ми. Това е един от големите ми шансове – че попаднах под крилото на този голям педагог и режисьор. Аз говоря за Дановси, но няма да пропусна да кажа какво съм си откраднал и от Крикор (Азарян), от Краси Спасов, от много хора, които смятам, че са по-мъдри от мен. Коко казваше: „Майна, никога не лъжи на сцената – личи си, личи, бъди честен!“.

Там среща и голямата си любов – актрисата Цветана Цветкова. Имат две дъщери, които са тръгнали по техния път – Кристина е актриса, а Марина сценограф.

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 3 часа

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 3 часа

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 3 часа

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 3 часа

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 4 часа

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява…

преди 4 часа