Категории: Свят

Няма оцелели от падналия край Москва самолет

Реклама

Намерени бяха отломките от самолета Ан-148 на руската авиокомпания „Саратов“, който изчезна от радарите 10 минути след излитането от летище Домодедово в Москва.

Отломките са намерени в Раменския район в Подмосковието, предаде ТАСС, като се позова на източник от руските службите за управление на извънредните ситуации.

В самолета е имало 65 пътници и 6 души екипаж. Оцелели не са намерени, казва източникът. Машината е изпълнявала полет за град Орск в Урал.

Според руски агенции очевидци са видели самолета, обхванат от пламъци, да пада в района на село Аргуново, югоизточно от Москва. Самолетът Ан-148 е произведен от украинския авиоконструктор „Антонов“. Първият полет на този модел бе през 2004 г. В такъв модел самолет могат да пътуват до 80 души. Той може да лети на разстояние от 3600 километра.

От влизането му в експлоатация, е имало най-малко пет инцидента с този тип самолети. Те са били свързани с колесниците, електрическата система и системата за управление.

По случая с днешната катастрофа е образувано производство за нарушение на правилата на полетите, предаде ТАСС, като цитира Светлана Петренко, говорителката на Следствения комитет на Руската федерация.

На мястото на катастрофата са пристигнали следствено-оперативни групи, както и губернаторът на Московска област Андрей Воробьов. Застрахователната компания „АлфаСтрахование“ съобщи, че пътниците и екипажът на разбилия се самолет, са били застраховани от нея.

Компанията вече се е свързала с авиопревозвача и участва в изясняване на обстоятелствата около катастрофата. Московката междурегионална транспортна прокуратура и Южната транспортна прокуратура са започнали проверка във връзка с падането на самолета. Проверката касае работата на диспечерите и обслужването на разбилата се машина.

От Министерството на външните работи, съобщиха, че няма загинали българи при инцидента. Българското посолство в Москва  е получило потвърждение от руските власти, че на борда не е имало българи.

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Кораб потъна в Черно море. Има изчезнали хора

Стана ясно, че трима души са обявени за изчезнали, след като кораб, плаващ под флага…

преди 2 минути

Румен Радев с остра реакция за войната в Украйна

Крайно опасно е страстите на войната между Русия и Украйна да се разпалват в Европа,…

преди 7 минути

Това са датите с магнитни бури до края на месеца

До края на този месец май се очаква да има магнитни бури на следните дати:24…

преди 35 минути

Какво ще бъде времето в неделя по Черноморието

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, предимно значителна и на много места от запад…

преди един час

6-годишно дете падна от висок блок и почина на място в Източен Лондон

Стана ясно, че шестгодишно момче е починало, след като е паднало от сграда в Източен…

преди 3 часа

Утре е важна дата за българската история. Знаете ли какво се е случило

Деветнадесетомайският преврат е държавен преврат в Царство България, извършен на 19 май 1934 година от…

преди 3 часа