Категории: Черноморие

Футболен талант обвинен за побоя над младеж пред бургаска дискотека (Снимки)

Реклама

Обвиненият за зверския побой над бургаския ученик Илия български футболист – Радостин Нгуен, проговори за инцидента пред „Астория“.

Както Нова Варна съобщи екшънът се е разиграл на 11-ти февруари, но сигнал е подаден чак на 14-ти, тъй като състоянието на младежа се е влошило и се е наложило спешно кръвопреливане. 

От ОДМВР-Бургас съобщиха, че е установена самоличността на извършителя на деянието и това е 21-годишния Радостин Нгуен, бивш футболист на Локомотив София, с постоянен адрес – София, който към момента се издирва от полицейските служители на ОДМВР – Бургас. В момента Радостин кара проби в Созопол.

21-годишният юноша на Локо София твърди пред „Спортал“, че не е търсен от никого и че всъщност е жертва, а не виновник. Нгуен показва и чат като доказателства за думите си.

„Бяхме на дискотека със съотборниците. Когато решихме да си тръгнем, една група ни заобиколи, всички момчета ме гледаха лошо. Аз не разбрах на какво се дължеше това. Веднага разбрах, че ще стават проблеми и реших да се върна в заведението, за да мога да избегна тази ситуация. Но те започнаха да ме дърпат, да ме изкарват извън дискотеката. Единият ми съотборник се опита да ме предпази, като ги буташе, но в същото време ме удариха и ми разбиха носа. Опитах се да се защитя и отвърнах. След това ме подгониха пет човека, искаха да ме пребият, нямаше как да стоя. Хванах си такси и се прибрах, а след това започнаха да ми пишат няколко човека по социалните мрежи, за да ме изнудват за пари“, твърди Нгуен.

„На следващия ден и момчето ми писа, за да ме изнудва за пари. Постоянно ми звънеше и не спираше да ми пише. Всичко, което се написа, е лъжа. Полицията изобщо не ме е търсила, не съм се предавал никъде. Цялата тази история се случи на 11 февруари. Треньорът на отбора беше разбрал на следващия ден, и това е причината да не съм част от Созопол“, добави младият футболист.

Ако вината на футболиста бъде доказана, го очакват до 5 години затвор.

Междувременно стана ясно, че към този момент продължава акцията по набиране на кръводарители за 18-годишния Илия. Вчера негови съученици, приятели, близки и непознати хора през целия ден даряваха. Илия е в реанимацията на УМБАЛ-Бургас в тежко състояние.

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 13 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 13 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 14 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 14 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 14 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 14 часа