Категории: Варна

Програма на ФКЦ-Варна за периода 7-10 март

Реклама

Спектаклите на Театрално-музикален продуцентски център Варна от 7 до 10 март.

Ето как може да направите още по-забавен и вълнуващ идващият Осми март.

Няма да сбъркате, ако решите да се възползвате от промоцията билет за двама за 10 лв, валидна за 3 представления с режисьорския почерк на Пламен Марков: комедиите „РЕТРО“ от Ал. Галин на 7-ми март, Сцена Филиал, 19:00 и „БРАК ПО ПРИНУДА“ от Молиер на самия 8-ми март, отново на Сцена Филиал от 19:00, както и романтичната драма „ВЛЮБЕНИЯТ ШЕКСПИР“ от Ли Хол по онзи знаменит филм с няколко награди ОСКАР. Топ спектакълът на Варненския театър ще се играе точно на 97-ия му рожден ден, 12-ти март, Основна сцена, 19:00 часа.

Да си припомним, че в зала “Съединение” (сега Сцена Филиал) на 12-ти март 1921 г. новооснованият Варненски общински театър поднася на варненци първото си представление по модната тогава пиеса “Инстинктът” от Анри Кестмекер. Постановката е дело на Стоян Бъчваров, първия директор и режисьор, чието име театърът носи днес.

Ситуационната комедия „БАЩИ, ЛЪЖИ И ОЩЕ НЕЩО“ от Рей Куни, поставена за втори път от Костадин Бандутов, продължава да пълни салоните, точно както е било преди 25 години. И ако преди обичаният от варненци актьор Свилен Стоянов е изпълнявал ролята на сина, сега той е вече в ролята на бащата. Историята на д-р Мортимър, който се страхува появилият се изневиделица син да не навреди на кариерата му, ще се играе на 9-ти март, Сцена Филиал, 19:00 часа.

Апропо, Костадин Бандутов репетира в момента мюзикъла за деца и възрастни „Приключения опасни със герои сладкогласни“ от Недялко Йорданов, с чиято премиера трупата предстои да отбележи Международния ден на театъра 27-ми март.

Но да се върнем към Деня на любимата, жената и майката, в чието навечерие на 7-ми март, Основна сцена, 19.00, ще прозвучи музиката на любовта с популярни арии и канцонети, в изпълнение на тенорите Ивайло Михайлов, Михаил Михайлов и Даниел Дамянов. ТРИМА ТЕНОРИ, форматът, който винаги разтапя сърцата на публиката, сега ще бъде под диригентската палка на Маестро Владимир Бошнаков.

Доста по-драматични ще станат нещата на 9-ти март, Основна сцена, 19:00, когато в оперната зала ще съпреживеем трагедията на Тоска и нейния любим художника Каварадоси, предизвикана от коварния Барон Скарпия, с великолепните солисти Димитринка Райчева, Ивайло Михайлов и Пламен Димитров. За Вердиевия шедьовър „ТОСКА“ пристига от Германия Маестро Светослав Борисов, предишният главен диригент на Държавна опера Варна, сега диригент на Оперния театър в Магдебург.

На 9-ти март, в Градската художествена галерия, 18:00, ще прозвучи музика под наслов „ТОДА РАБА” – благодарност, в превод от иврит. Благодарност е съкровеното послание на това музикално събитие, посветено на 75-годишнината от спасяването на българските евреи от холокоста. През 1943 г. със своя забележителен държавнически акт България спасява от депортация в хитлеристките концентрационни лагери всички свои 48 000 поданици от еврейски произход и това и’ отрежда почетно място в световната история.

В програмата са включени еврейски и български песни, както и инструментални пиеси от Жул Леви, Николай Кауфман, Мануел Моранте, Морис Равел, Офер Бен Амос, Панчо Владигеров, Марин Големинов и др. Мемориалния концерт ще поднесат Даниела Димова – сопран, Жанета Бенун-Николаева – пиано и Красимир Щерев – цигулка. Даниела Димова ще пее, освен на български, на четирите еврейски езика – ладино, иврит, идиш и арамейски, древният език, на който е говорил Христос.

СЕМЕЙНИЯТ ТЕАТЪР В СЪБОТА от 16:00, придобил огромна популярност през последните месеци, ще заеме на 10-ти март и двете сцени.

На Основна сцена в балета „ЗЛЕ ОПАЗЕНОТО МОМИЧЕ“ по музика на Петер Хертел, хореографска редакция на Сергей Антонов от Болшой театър, ще танцуват перфектните Саори Коике и Егор Мотузов. Солистите на Кремълския балет в Москва, тандем на сцената и в живота, ще се превъплътят в образите на едни от любимите си герои, влюбените Лиза и Колен.

В същия ден, на Сцена Филиал, отново от 16:00 часа, Семейният театър в събота ще предложи поредния „СЪН“, който след варненци, покори неотдавна и столичани.

Ръководството си запазва правото на промени в програмата!

Билетни каси
Основна сцена – тел. 052 665 022; Сцена Филиал – тел. 052 612 998;

Работно време: пон.-петък 9:00-13:30 и 14:30-20.00; събота 10:00-13:30 и 14:30-19:00.; неделя 11:00-16:00.

Сцена Филиал – един час преди спектакъл. Реклама и организация ДT „Стоян Бъчваров”– тел. 669 650/51; www.dramavarna.com

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Подробна прогноза за времето през новата седмица

В понеделник и вторник ще преобладава слънчево време. След обяд над Западна България ще се…

преди 1 минута

Прилошава ли ви в колата на дълъг път. Ето как да се справите с това

Според излседвания на учените, близо половината от участниците в движението по света са засегнати от…

преди 7 минути

Влак уби 22-годишен българин със слушалки в ушите

Стана ясно, че влак блъсна и уби 22-годишен гурбетчия от Кърджалийско в Нидерландия.  Окан от…

преди 15 минути

Тир отсече три дървета и се заби в къща в наше село

Тир отсече 3 дървета, електрически стълб и се блъсна в къща във врачанското село Баница.…

преди 23 минути

Усетихте ли земетресението. Обявиха къде е епицентърът

Националният институт по геофизика, геодезия и география към БАН регистрира земетресение на няколко километра западно…

преди 32 минути

Рекордни жеги удариха света

Стана ясно, че гореща вълна е обхванала части от Северозападна Индия, а столицата Делхи е…

преди един час