Категории: БългарияВарна

Командироват чуждестранни полицаи по Черноморието още през април

Реклама

70 камери ще бъдат предоставени на граничните полицаи в Елхово, а 65 ще са летищата.  Най-много ще са на софийската аерогара – 30, Варна и Бургас по 15, а за Пловдив са предвидени 5 камери.

„Още през април тази година на летищата във Варна и Бургас ще бъде увеличен броят на униформените служители. Ще има румънски, полски и немски колеги, които ще помагат с преводи, с документи и с каквото има нужда. А през активния туристически сезон, както всяка година, по курортните комплекси ще бъдат командировани допълнително служители от вътрешността на страна и чужбина“.

Това заяви във Варна министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той допълни, че след като срещу 13 души от летището в София са образувани досъдебни производства и са отстранени от работа, на тяхно място вече са командировани обучени служители от летищата във Варна и Бургас.

Вътрешният министър сподели виждането, че чрез изграждането на зали за мониторинг в полицейските управления ще се постигне и по-бърза реакция след получени сигнали за престъпления или нарушения на обществения ред.

Министър Радев подчерта, че ще продължи работата на мобилните групи в малките населени места, след получените положителни отзиви от представителите на местната власт за засиленото полицейско присъствие.

Очакват се нови автомобили, с които ще бъде осигурена повече мобилност на патрулиращите екипи и сигурност на полицаите да стигат и до най-отдалечените и слабо населени места, заяви министър Валентин Радев при посещението си във Варна.

Той похвали ръководството и служителите на варненската полиция за перфектната организация по охраната на срещата на върха в Евксиноград, освен това чуждите делегации също дали много високи оценки и се извини на варненци за създадените неудобства, но подчерта, че е по-добре да има много охрана, както се е сторило на някои, отколкото да не достига.

Министерството на вътрешните работи е обявило обществена поръчка за доставка на 300 камери за носене на униформата на гранично-полицейски служители. Поръчката включва и докинг – станции, софтуер за експортиране, съхранение и преглед на записаните от камерите данни с необходимия брой лицензи, обучение и гаранционна поддръжка.

Министър Радев изслуша отчета за работата на дирекцията на варненската полиция за миналата година и даде много висока оценка на служителите в морската столица.

„Чух анализа и оценката на съдиите, прокурорите и на главния секретар. Много открито бяха показани много неща. проблемите и тенденциите какво се случва от 10 години насам. Статистиката става все по-обективна и дава ясна представа за ситуацията“, допълни вътрешният министър.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

34-годишна от Добрич намушка съседката си с кухненски нож в гърба

Съдът в Добрич уважи като основателно искането на Районната прокуратура и задържа под стража жена,…

преди 22 минути

Шест деца са приети спешно в болница: Яли са бисквити с канабис

Стана ясно, че шест деца са приети в плевенска болница. Те са консумирали бисквити с…

преди 46 минути

Пеевски събра областни председатели на ДПС

В София се проведе среща с областни управители на ДПС. „Колегите ще се представят от…

преди един час

Син уби 88-годишната си майка

По искане на Окръжна прокуратура-Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж,…

преди един час

Във Варна: Служител на водеща корабна компания присвои над 320 000 лева

Районна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт за длъжностно присвояване в размер над…

преди един час

Пропадна част от Морската градина във Варна

Община Варна предприема спешни действия за запълване на пропадането в малък участък на една от…

преди един час