Категории: Варна

Възрастна жена в инвалидна количка продава цветя на дъжда във Варна (СНИМКИ)

Реклама

Потребителка от социалните мрежи написа следния пост, който развълнува десетки варненци. Случката се е разиграла вчера, а по коментарите на хората жената стои почти всеки ден 

„Днес следобед около 17 часа, запътвайки се към плажната алея в този мрачен и студен ден, погледът ми се спря върху един силует. Под вече от няколко часа изливащия се дъжд над Варна, седеше стара и изнемощяла женица, прекарала целия ден в инвалидната си количка в опит да продаде някое от цветенцата, набрани от запустялата й градина.

Отбих старата си, но работеща все още кола и веднага се отправих при въпросната жена. Още щом ме зърна, от очите й бликнаха сълзи и горещо ме уморяваше да си купя нещо от нея, за да може да си купи хляб. Разказа ми за живота си, как живее със 130 лева пенсия, за всичките й безбройни болести (за които не приема нито едно лекарство), за това, че е вдовица и че живее със сина си, който също е инвалид. През сълзи ми разказа, как синът й цяла вечер вие от болки, кучето от глад, а тя се храни само с хляб и чесън.

Нямаше как да не си помисля каква нещастница съм аз, току що излязла с букет от лъскав цветарски магазин, разполагаща с цялото време и живот на света, докато в същото време животът може да бъде крайно несправедлив.

Жената продаваше нарциси, но също и хризантеми, доставяни й от оранжерия. С мъка и срам извадих единствените 5 лева от джоба си и си взех няколко от красивите й нарциси, оранжерийните хризантеми оставих, за да може да ги продаде на някого за още някой друг лев.

Сърцето ми се къса, но още повече ме боли от всичките хора, които я подминаха, все едно тя не съществува, а дъждът продължаваше да си вали.

ДОБРИ ХОРА, в навечерието на най-светлия християнски празник, нека бъдем съпричастни. Ако някой има желание, възможности и останала добрина в сърцето, моля ПОМОГНЕТЕ! Жената е всеки ден на въпросното място, освен ако няма проливен дъжд. Тя се казва Веска Бойчинова, телефонът й е 0879373372, а адресът е ул. Свети Никола 25А (точно на кръговото на бул. Княз Борис, посока плажна алея).
Моля ви, СПОДЕЛЯЙТЕ!“

 

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Лесна рецепта за вкусен ябълкoв щpудeл през есента

Щруделът е много вкусен и сезонен десерт. Предлагаме ви лесна и вкусна рецепта. Пълнeжът ce…

преди 4 часа

Зеленски: Тръмп ще е на наша страна

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в излъчено интервю за телевизия „Фокс нюз“ (Fox News), че…

преди 4 часа

Сезонът на камбите започва: Как да си ги приготвим за зимата

Камбите са едни от най-често срещаните зеленчуци по пазарите в България през есента. Те са…

преди 4 часа

Морето е пълно с чернокоп. Каква е цената на пазара

На пазара в Каварна е пълно с чернокоп. Има различни големини и на различни цени.…

преди 4 часа

Как да се борим с есенната депресия

Ако забележите драстични промени в настроението си през определени периоди от годината, може да имате…

преди 5 часа

Земетресение удари Централна Калифорния

Стана ясно, че земетресение с магнитуд 4,2 разлюля част от Централна Калифорния, съобщи Геофизичният институт…

преди 5 часа