Категории: Любопитно

Странните пътни знаци (СНИМКИ)

Реклама

Пътният знак е символ, който има определено значение и има за основна цел да регулира движението по пътищата, създадени от хората. Всички пътни знаци са събрани в правилник за движението по пътищата, заедно с други правила и разпоредби.

Всички сме свикнали със стандартните и най-широко разпространени пътни знаци. „Стоп“, „Пресичане на път с предимство“, „Забранено паркиране и престой“ и още други са част от ежедневието ни. Разбира се не виждаме нищо необичайно в тях.

По света има знаци, които хората приемат за също толкова обичайни, но за посетителите и гостите на тези страни, тези знаци са нещо странно и предизвикват голям интерес и изумление. Всъщност необичайните знаци по света и нуждата от такива знаци е породена от конкретни условия и обстоятелства, характерни за дадения регион на света.
Интересен факт е, че най-странните пътни знаци могат да бъдат видени почти навсякъде – в Африка, Австралия, САЩ, Азия или Европа.

Знак за пияни хора, лазещи по пътното платно
Пътен знак за пиян човек на пътя. На знака е изобразен лазещ по пътя човек, държащ бутилка в ръка. Знакът, противно на очакванията, не се намира в България, а в Румъния – при това на границата й с Унгария. Знакът служи за предупреждение на шофьорите за опасността от пияни лазещи хора, които не могат да бъдат видени.

Знак за поява на нелегални имигранти
Бежанската вълна и големите групи имигранти са теми, които вълнуват всички през последните години. В Мексико, близо до границата със САЩ има табели, които предупреждават за бягащи имигранти, които могат да се появят внезапно на пътя.

Знак и алея за хора със смартфони

Китай бе първата страна, която създаде специални знаци и алеи, които да обозначават участниците в движението да бъдат нащрек за хора, които вървейки пишат в своите смартфони. Общинските власти в град Чунцин се погрижили за безопасността на хората, които са забили нос в своите телефони, а специалните алеи имат определена пътна маркировка и настилка. Знакът, както се досещате, е мобилен телефон.
След Китай и в белгийския град Антверпен създадоха алея и знаци за хора, които гледат в своите телефони. Организацията, повела инцициативата за ,,алея на съобщенията‘‘ се шегува, че най-важната задача е телефоните на пешеходците да останат здрави и непокътнати, и поради това е необходимо и техните собственици да бъдат предпазени.

Внимание, камили!
Този знак очевидно можете да срещнете в пустинни региони. В конкретния случай става въпрос за арабска страна. Пътят минава през местност, обитавана от камили и те редовно пресичат пътя без да се смущават от трафика. Тъй като камилата е доста голямо и тежко животно, а в същото време и доста флегматично, никой не може да се надява на реакция от нейна страна. Затова шофьорите следва да бъдат внимателни и нащрек за камили около пътя или преминаващи през пътя камили. При среща с тях би трябвало да ги изчакате да преминат спокойно, тъй като те не бързат особено и едва тогава да продължите пътуването си.

Австралия е страната с най-странните пътни знаци в света.

Те предупреждават шофьорите най-вече за възможно изкачване на пътя на какви ли не животни – кенгура, коали, крави, които могат да обърнат автомобила ви, и т.н.

Показва, че на дадения участък от пътя е забранено практикуването на автостоп.
Търсите зарядна станция за електромобила си? Продължавайте да карате.

В Швеция този знак показва, че пътят може да бъде пресечен от хора със слаб слух.

Източници: http://blog.trs-bg.com, sisasbg.com, standartnews.com

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:
Спонсор допълнителна награда:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Рекордно поскъпна един от най-търсените зеленчуци на пазара

Есента е сезон на изобилието, когато се приготвя зимнина. Както стана ясно, в Северозападна България това…

преди 37 минути

Външно министерство отправи призив към българите

Министерството на външните ни работи (МВнР) призовава българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Ливанската…

преди 47 минути

Маймуни спасиха 6-годишно дете от изнасилвач

Стана ясно, че в Индия група маймуни нападнаха мъж, който се опита да изнасили 6-годишно…

преди един час

Екстремно време удря България до часове

За 29.09.2024 г. НИМХ издава предупреждение от първа и втора степен за значителни валежи с…

преди един час

Важно за всички шофьори, пътуващи по магистрала „Хемус“

От 30 септември /понеделник/, около 11 ч., ще се ограничи движението в тръбата в посока…

преди един час

Ето какво ще бъде времето по Черноморието в събота

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), днес (28 септември, събота) времето…

преди 3 часа