Категории: Свят

Фенове на корейска поп група събраха 1 млн. долара за 4 часа в подкрепа на УНИЦЕФ

Реклама

Фенове на корейската поп група BTS и „Междузвездни войни“ за отрицателно време събраха 1 милион долара в подкрепа на кампания към УНИЦЕФ.

Кампания на „Междузвездни войни“ с хаштаг „Roar for change“ („Вик за промяна“) бе стартирана преди няколко дни. Инициативата кани фенове и семейства да споделят своята версия на уникалния вик на Чубака.

За всеки публичен пост, харесване или споделяне във Facebook, Twitter или Instagram, съдържащ #RoarForChange, Star Wars: Force for Change (благотворителна програма на създателите на франчайза) ще дарява по 1 долар на UNICEF USA. Срокът на кампанията е от 3 до 25 май, а целта – 1 милион долара. Събраните пари ще бъдат дадени на UNICEF в подкрепа на работата им в спасяването на децата по света.

Американски журналист реши да прикани феновете на много нашумялата южнокорейска поп група BTS да се включат в предизвикателството и да подкрепят кампанията.

Добре, #BTSArmy, покажете ни силата си за благотворителност! От сега до 25 май 2018, за всяко харесване, споделяне или публичен пост в Twitter, Facebook или Instagram, където виждаме този хаштаг – #RoarForChange – Force For Change U.S. ще дари по един долар на @UNIVEFUSA . #MayThe4thBeWithYou @BTS_ARMY

За 4-5 часа хаштагът се качи на първо място в списъка на световните трендвани тагове с над 1.35 милиона туита.

С това много бързо успяха да постигнат целта  на кампанията, въпреки дадения дълъг срок.

Снимка: forceforchange.starwars.com

Чубака ви предизвиква с #RoarForChange
Благодарим ви, че участвахте в предизвикателството #RoarForChange! За малко повече от 24 часа, като поствахте, лайквахте и споделяхте във Facebook, Instagram и Twitter, помогнахте на Star Wars: Force for Change U.S. да дари $1,000,000 на UNICEF USA в помощ на децата по света. Средствата, събрани чрез тази кампания, ще помогнат на UNICEF да осигури „готови за употреба терапевтични“ пакети храна за деца, страдащи от недохранване, давайки им шанс за по-светло бъдеще.

Журналистът, споделил за кампанията, както и УНИЦЕФ и „Междузвездни войни“ изразиха своите благодарности за участието на феновете на BTS и на всички включили се.

До #BTSArmy – БЛАГОДАРЯ ВИ, че отговорихте на туита ми и че ни уверихте, че @UNICEFUSA ще получи максимума от $1 милион в предизвикателството #RoarForChange! Удивителни сте! @BTS_twt са късметлии, че имат толкова отдадени фенове. Моля, приемете искрената ми признателност. ? @BTS_ARMY

Благодарение на фенове от цял свят и #BTSARMY успяхме да стигнем максимума на целта ни от 1 милион долара. Средствата, събрани чрез тази кампания, ще помогнат на @UNICEF да осигури пакети храна за деца, страдащи от недохранване. Честит #StarWarsDay! Научете повече на http://ForceForChange.com .

Благодарим на феновете!
Благодарим на подкрепилите ни!
Благодарим на #BTSARMY!

Средствата, събрани чрез #RoarForChange на @StarWars, ще помогнат да осигурим животоспасяваща подкрепа за деца, страдащи от недохранване.

#BTSARMY, само можем да кажем УАУ! Благодарение на вашия активизъм, достигнахме целта на дарението си от 1 милион долара само за два дни!
Събраните средствата ще помогнат на @UNICEF да осигури животоспасяваща подкрепа за деца, страдащи от недохранване.

Армията от фенове на BTS споделиха колко се радват и благодарят на УНИЦЕФ, както и на организаторите на кампанията, че са имали възможността да участват в още една добра кауза.

Не за първи път се включват и организират дарителски фондове за благотворителни цели. Фенове от цял свят са дарявали средства за фондации като за деца болни от левкемия, пастрадали от огромни наводнения, дарения чрез проект „Charity Present“ за „Save The Children“ в помощ на деца бежанци в Европа. Група фенове от Южна Корея са направили дарение към WWF и са осиновили пет кита, сред които един белуга, два сини кита, един гърбат кит и един нарвал.

Самите BTS са посланици на добра воля на УНИЦЕФ. През 2017 година създават кампанията LOVE MYSELF („Обичам себе си“) заедно с УНИЦЕФ в опит да спонсорират кампанията #ENDviolence – глобална кампания на УНИЦЕФ, целяща да осигури на деца и тийнейджъри безопасен и здравословен живот без страх и насилие. В тази връзка BTS са създали своята кампания LOVE MYSELF, преследвайки любовта и създаването на по-добро място за всички.

Дотук кампанията е събрала над 600 милиона корейски вона (560 000 американски долара).

Снимка: love-myself.org

*******
Главен спонсор на наградата този месец:
Спонсор допълнителна награда:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

„Величие” призова Николай Марков да освободи председателското място

Нови трусове във "Величие". Централният съвет на партията призова Николай Марков да освободи председателското място…

преди 8 часа

Румен Радев поздрави Байдън и американския народ за Деня на независимостта на САЩ

Българския президент Румен Радев поздрави Джо Байдън и американския народ по случай Деня на независимостта…

преди 8 часа

Заместник-областните управители на Варна са освободени

Стана ясно, че са освободени от длъжност и двамата заместник-областни управители на Варна Изабела Иванова…

преди 9 часа

Едва на 25 години почина обичан български актьор: Поклон

Едва на 25-годишна възраст почина актьорът Димо Савов. Скръбната вест съобщиха от Държавен куклен театър…

преди 9 часа

Извънредно: Стрелба в столичен квартал. Има убит

Голяма трагедия разтърси София. В кв. "Модерно предградие" е имало стрелба, като има информация за…

преди 9 часа

Обявиха кога може да завърши ремонтът на бул. „Христо Смирненски“ във Варна

ВиК дейностите пред болница „Св. Марина“ приключват през юли, за да започне асфалтирането на бул.…

преди 10 часа