Категории: Варна

Отборът на Черно море ще играе бараж за Лига Европa

Реклама

Това стана факт, след като „моряците” завършиха 2:2 след продължения с Локомотив в Пловдив и спечелиха плейофа за седмото място с общ резултат 4:3.

Така на 24 май Черно море ще гостува в един мач, най-вероятно на Левски, в баража за последната квота за Лига Европа, съобщават от пресцентъра на ПФК “ Черно море“ – Варна.

Домакините започнаха по-добре срещата и още в 4-тата минута създадоха първата опасност в мача. След центриране от корнер Филип Михалевич стреля с глава в рамките на вратата, но Макенджиев спаси.

В 11-ата Стивън Езе изведе Михалевич зад защитата на Черно море, той стреля, но топката излезе в аут. В 12-ата минута пловдивчани откриха резултата. Филип Михалевич прати топката в мрежата зад Макенджиев след центриране на Абдулахи. Даниел Димов можеше да изравни в 29-ата минута.

Железният бранител засече с глава топката след центриране от корнер, но изстрелът му мина над гредата. Малко след това Хасани опита късмета си с изстрел от далечна дистанция, но топката премина встрани от вратата. В 42-рата минута Локомотив реализира втори гол. Михалевич покачи на 2:0 след подаване в наказателното поле от Елитон.

“Моряците” започнаха второто полувреме по-активно и стигнаха до гол в 69-ата минута. Аристот Н`Донгала стреля от дистанция, топката се отбива в лявата греда и попада в Марек Кузма, който реализира за 2:1. В 75-ата минута Георги Илиев извърши фаул пред дъгата на наказателното поле. Симеон Райков отправи топовен изстрел от пряксвободен удар, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 83-ата минута Георги Илиев треля от около 25 метра, но топката мина много близо до страничната греда. Малко след това Божилов опита да изненада стража на гостите и стреля от движение, но отново встрани от вратата.

В последните минути на редовното време Черно море изпусна две отлични ситуации. Първо Божилов изведе Марек Кузма сам срещу вратаря, но малко не достигна на нападателя да прати топка в мрежата за 2:0. Веднага след това Н`Донгала се озова очи в очи срещу стража на домакините и много елегантно се опита да го прехвърли, но точно преди топката да влезе в мрежата на Локомотив, бранител успя да я изчисти от голлинията.

По-добрата игра на Черно море даде резултат в края на първото продължение. В 103-тата минута Георги Божилов вдигна отляво и Даниел Димов вкара с глава за 2:2.

До края „моряците” удържаха удобния резултат с разумна и мъдра игра, и заслужено стигнаха до крайната победа.

*******
Главен спонсор на наградата този месец:
Спонсор допълнителна награда:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Мечка уби гъбар край село Хибе

Стана ясно, че кафява мечка нападна и фатално рани гъбар в северната част на Словакия.…

преди един час

Ще се откаже ли българинът да прави туршия заради високите цени

През  този сезон много хора са свикнали да напълнят бурканите за зимата. Пенка Крумова, заедно…

преди един час

Във Варна обявиха жълт код за опасно време

Обявен е жълт и оранжев код за интензивни валежи с гръмотевици в 13 области на…

преди един час

Пълна прогноза за времето през новата седмица

В понеделник ще бъде предимно слънчево, северозападният вятър постепенно ще отслабне. Минималните температури ще бъдат…

преди един час

COVID се завърна: Това са симптомите на новия вариант

От какво се разболяваме днес, промениха ли се симптомите на COVID-19 и защо в страната…

преди 2 часа

Пътнически самолет се запали при кацане на летището

Стана ясно, че самолет на авиокомпания Frontier Airlines се е запалил по време на твърдо…

преди 2 часа