Категории: Варна

„Детето и вълшебствата“ във ФКЦ – Варна

Реклама

За пръв път на българска сцена ще дирижира маестро Грегъри Бухалтер, диригент в Метрополитън опера в Ню Йорк, артистичен директор и диригент на оперния театър във Феърбанкс, щата Аляска и на „Опера камерата” във Вашингтон, музикален директор на операта в Лас Вегас, щата Невада.

Събитието ще се състои на 31 май и 1 юни от 19.00 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна като част от програмата в рамките на 7-мата Оперна академия Varna International (20 май–17 юни 2018).

Участниците в нея ще покажат уменията си в общо 10 десет вокални, оперни и кантатно-ораториални концерти в сътрудничеството на професионални изпълнители и елитен международен преподавателски екип. В главната роля на Детето ще се изявяват Кели Бърч и Анджелина Петрониевич.

Сред имената на преподавателите в академията са режисьорите Рейчъл Харис (директор на операта на Щатския университет в Луизиана), Патрик Хансън (директор на опера „МакГил“, Монреал, Канада) и Дейл Морхаус (Университет на Мисури, Канзас Сити); вокалните педагози Линда ди Фиоре (Университета на Северен Тексас, опера на Санта Барбара, Калифорнийски университет в Санта Барбара), Дженифър Глидън (Тексаски A§M университет в Комерс), Томас Стюдебейкър (Чикагски колеж за сценични изкуства, Илинойс), Керъл Уилсън (Университета на Северен Тексас), Скот ЛаГраф (Щатски университет „Стивън Фулер Остин”) и Уесли Лоурънс (Щатски университет „Сам Хюстън”, Тексас); сценографът Тодор Демеров (Държавна опера на Стара Загора) и др.

Декорите и костюмите за спектакъла на шедьовъра на Морис Равел са по проект и изработка на Държавната опера на Стара Загора. Художественото оформление на афишите е дело на Аглика Чонева – Стоилова.

Едноактната лирична драма „Детето и вълшебствата“ на Морис Равел разказва историята на непослушно малко момче през 1917 г. в Нормандия. То отказва да напише домашната си работа, в яда си унищожава всичко в своята стая. Впоследствие предметите оживяват и се обръщат против него, търсейки отмъщение за поразиите, с които ги е засегнал. Накрая момчето помага като превързва наранената лапичка на катеричка. Предметите решават, че все пак детето не е толкова лошо.

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:
Спонсор допълнителна награда:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Черен гларус изуми хората във Варна (ВИДЕО)

Черен гларус се разходи по варненския плаж. Видеото ни изпрати читател на медия "Нова Варна".…

преди 3 часа

24 пияни и 10 дрогирани шофьори са изловени по родните пътища за денонощие

От МВР предоставиха за медия "Нова Варна" междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване…

преди 3 часа

Вдигат с кран уникалната за България мраморна статуя на бог Хермес

В античния град край Петрич Хераклея Синтика бе открита уникална мраморна статуя. От екипа археолози,…

преди 3 часа

Обявиха тревожни данни за сиренето в България

Анализ на земеделското министерство сочи, че близо 20 на сто от кравето сирене, произведено през…

преди 4 часа

Дания обвини банка в изпиране на 3,5 млрд. евро за руснаци

Дания обвини скандинавска банка в изпиране на 3,5 млрд. евро за руски клиенти. Това съобщиха…

преди 4 часа

НОИ – Варна хвана измами с пенсии

След проверки на НОИ Варна са установени много измами със средства от бюджета на общественото…

преди 4 часа