Категории: Варна

Жителите на село Константиново излизат на протест пред Община Варна (СНИМКИ)

Реклама

Жителите на варненското село Константиново излизат на мирен протест пред сградата на Община Варна в петък (3 август) от 10.00 ч. Причината е – окаяното състояние на пътната мрежа в района.

„Ремонтът на уличната мрежа“, (т.е. няколкото запълнени дупки) при „отпуснати 150 000 лева – три пъти повече отколкото през миналата година.“, според Т. Тимов – началник-отдел „Инженерна инфраструктура“ към Община Варна, започна на 26.07.2018 г. и завърши на 31.07.2018 г. (28 и 29 – събота и неделя – бяха неработни дни!)“.

Това пише в писмо на инициативния комитет на селото, изпратено до медиите.

„Ремонтът на уличната мрежа започна, всъщност, два дни след подадено от наша страна уведомление до Община Варна за насрочен протест на 03.08.2018 г. и само ден след получено писмо от Мая Манолова – омбудсман на републиката. В последното аргументирано се подкрепят исканията ни като основателни и се иска от кмета Портних да проучи проблемите и се ангажира със срок за разрешаването им. Т.е. ремонтът на уличната мрежа (кърпежът на дупките – б.а.) няма нищо общо, нито със същността на проблема, нито предвид няколкогодишните ни напразни усилия да бъдем чути“, твърдят протестиращите.

Конкретните искания на жителите на селото са укрепване на изровеното след наводнението от 2016 г. отводнително дере на селото, изграждане и възстановяване на неремонтираната от години и напълно разбита след наводнението инфраструктура – улици и мостове и изграждане на мръсна канализация в селото.

Според Тихомир Тимов, началник-отдел „Инженерна инфраструктура” в Община Варна, ремонтът на уличната мрежа в село Константиново върви по график, съобщиха от пресцентъра на Община Варна.

За целта от бюджета на Община Варна са осигурени 150 000 лева – три пъти повече отколкото за същите дейности през миналата година. Същата сума е предвидена и за останалите села в общината.

Междувременно стана ясно, че миналата седмица Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет е отпуснала 150 000 лева за възстановяване на водопроводимостта на дерето в село Констатиново, което пострада при наводненията през 2016 г.

Средствата не са достатъчни за укрепване на цялото дере, затова строителните работи ще обхванат само част от него, заяви Тихомир Тимов.

Веднага след наводнението през 2016 г. Община Варна поиска да бъдат отпуснати средства за пълно възстановяване на пътна инфраструктура в селото – за дерето и за 26 улици. През 2017 и 2018 година искането за целево финансиране бе подновявано периодично.

 

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:
Спонсор допълнителна награда:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ГДБОП разкри грандиозна схема за злоупотреба с еврофондове в Добрич

Петима са задържани в рамките на специализирана полицейска операция на територията на страната, съобщиха за…

преди 54 минути

Почина майката на един от най-обичаните наши певци

Стана ясно, че е починала майката на певеца Веселин Маринов, съобщиха на Facebook страницата му.…

преди 55 минути

Ученици, ако сте на матура в понеделник: Това е много важно за вас

Близо 25 000 гимназисти се очаква да положат втора задължителна матура по профилиращ предмет, а…

преди 55 минути

Много събития тази нощ във Варна. Вижте пълната програма

На 18 май 2024 г. в цяла Европа отново ще се проведе Нощ на музеите.…

преди 56 минути

Спират тока във Варна точно в неделя на тези места

На 19.05.2024 г. В периода 10:30 ч. до 17:00 ч. Поради извършване на оперативни превключвания…

преди 56 минути

Защо всеки ден трябва да консумираме зехтин

Стана ясно, че "...по-високият прием на зехтин се свързва с по-нисък риск от смъртност, свързана…

преди 56 минути