Категории: Варна

Иновативни решения за подобряване на здравето представят във Варна

Реклама

Как да свържем дигитално всички участници в здравеопазването – болници, пациенти, доставчици на социални услуги, на заети в домашната грижа и технологични компании, които работят в сферата на здравето, влизат във фокуса на първата по рода си международна конференция „Дигиталните иноватори в здравната екосистема“.

В продължение на два дни – на 5 и 6 октомври, във Варна ще се съберат водещи български и международни експерти. Паралелно ще се проведе и изложение, което да представи различни приложения, платформи и лесни за реализация идеи в помощ на здравеопазването, улесняващи връзката между лечебниците и бизнеса в здравната сфера.
Организатори на форума са Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) и Сдружение „Бизнес агенция“.

Сред участниците ще са председателят на Българския лекарски съюз и регионалното ръководство на съюза, на Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA) – най-голямото обединение на инвеститори у нас, както и на Българската аутсорсинг асоциация, които обединяват компаниите в един от най-бързо развиващите се сектори в икономиката.

„Според международни оценки, България е сред страните, които развиват и предлагат модерни и интуитивни решения за здравната и социална сфера, с огромен потенциал за привличане на чуждестранни инвестиции или лансирането им на международния пазар.
Български компании и в момента са сред водещите разработчици в приложенията за оптимизиране и анализиране на изследвания в здравната сфера и за следене и контрол на най-социално значимите хронични заболявания на нашето време – рак, диабет, сърдечно-съдови болести.

За участие в конференцията във Варна пристигат експерти от водещата страна в дигитализацията на здравеопазването – Белгия. Тук ще са хората, създали и ръководещи Blue Health Innovation Center – дигиталният иновационен хъб за дигитализация в здравеопазването на Белгия, както и от Агенцията за иновации и предприемачество на областта Фландрия.
Ще има разработчици на здравен софтуер и стартъпи в здравната система. Сред акцентите на форума са и обсъждане на възможностите за финансиране на умните решения, които целят подобряването на здравните грижи у нас.

Най-запалените ще могат да се включат и в практическа демонстрация на подхода “co-creation workshop” за съвместно създаване на дигитални продукти и услуги с участието на технологични компании и представители на организации от областта на здравеопазването, домашната грижа и социалните услуги, водена от белгийските експерти. Целта на форума е да се превърне в ежегоден, а Варна да се утвърди като един от основните центрове в областта на т.нар. health tech здравеопазване и здравни грижи. Мястото на конференцията е ИУ Варна, зала 1. Началото е в петък – 5 октомври от 13:00 ч.

Конференцията се организира в рамките на Проект № BG16RFOP002-2.003-0002 „Организиране на търговски мисии и форуми за български производители и чуждестранни купувачи“.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Да не пропуснем някого: Много хора празнуват имен ден през новата седмица

През новата седмица има много хора , които имат имен ден.На 21 май имен ден…

преди 5 часа

Блъснаха майка с две деца на пешеходна пътека

Стана ясно, че две деца и майка им пострадаха при катастрофа на бул. "Васил Априлов"…

преди 5 часа

Александър Младенов: Майка ми винаги е имала мнениние за всичко свързано с мен

Самият Александър Младенов от телевизизионният формат "Ергенът" заяви, че не направи избор между Магдалена и…

преди 5 часа

Официално: Избраха двама претенденти за сливенски митрополит

Както е известно днес, в Сливен за втори път от началото на годината беше проведен…

преди 6 часа

Кайсиите и техните божествени свойства: Защо всички са луднали по този плод

Както е известно кайсиите имат изключително висока хранителна стойност. Те съдържат витамин А, витамин С,…

преди 6 часа

АПИ с важна информация за всички шофьори

От 9:00 ч. утре - 20 май, до 9:00 ч. на 22-ри май водачите да…

преди 6 часа