Категории: Любопитно

Сара Брайтман с концерт у нас през октомври

Реклама

Най-успешният и най-продаван сопран в света Сара Брайтман ще ни направи част от своята световна обиколка на 20 октомври 2019, в Зала 1 на НДК.

Прочута със своя диапазон от три октави и с инициирането на класическото кросоувър музикално движение, Сара Брайтман има над 30 милиона продажби по целия свят. Като единственият артист, който едновременно оглавява класацията на Billboard и за класическа, и за денс музика, тя е носител на повече от 180 златни и платинени награди в над 40 държави. Брайтман е известна и с запомнящото се участие в The Phantom of the Opera, а дуетът й с Bocelli, „Time To Say Goodbye” се превръща в международен успех.

Всеки един от албумите на изпълнителката – Eden, La Luna, Harem и Symphony оглавява световните музикални класации и е придружен със световно турне. Тя е участвала на престижни събития като Концертът в памет на принцеса Даяна през 2007, Олимпийските игри в Барселона през 1992 и Олимпийските игри в Пекин през 2008.

На 9 ноември 2018 издаде своят дългоочаквам петнадесети студиен албум, HYMN. Това е първият студиен запис на мултиплатинената номинирана за GRAMMY® изпълнителка, след международния номер едно Dreamchaser от 2013. Мистичното и извисено звучене на HYMN е подчертано с едноименната песен – написана от английската прогресив рок банда Barclay James Harvest. В албумът присъстват песни и на други модерни композитори като Eric Whitacre (“Fly To Paradise”), японската суперзвезда, музикант и композитор Yoshiki (“Miracle”), и немския DJ Paul Kalkbrenner (“Sky and Sand”).

Включена е и нова интерпретация на култовият дует на Brightman с Andrea Bocelli, “Time To Say Goodbye”, с нов текст, който самата тя е написала, за първи път изпят на английски. Световното турне HYMN: Sarah Brightman In Concert постави началото си в Южна Америка и ще включва над 125 концерта, на пет континента през 2018 и 2019 година. За него, Brightman казва, че феновете трябва да „очакват неочакваното!“. Най-успешният и най-продаван сопран в света Сара Брайтман ще ни направи част от своята световна обиколка на 20 октомври 2019, в Зала 1 на НДК.

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Предстои магична нощ. Какви са поверията

Според народни поверия нощта на Лазаровден срещу Цветница е магична. Трябва да имаме само хубави…

преди 4 часа

Гответе се за спиране на тока във Варна и областта още в понеделник. Това са всички адреси

На 29.04.2024 г. В периода 09:00 ч. до 16:00 ч. Поради извършване на обезопасяване на…

преди 4 часа

Да не пропуснем някого: Всички тези имена празнуват в неделя, на Цветница (СПИСЪК)

Утре е Цветница, на този ден празнуват много хора с имена на цветя. Но кой…

преди 4 часа

Масови полицейски проверки по пътищата на страната за празниците

11 374 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 4 часа

Заплатата на стругарите в България стигна тази на IT специалистите

Стана ясно, че бизнесът се оплаква от остър недостиг на кадри у нас. Невижданите досега…

преди 4 часа

Започва Страстната седмица. Какво се први всеки ден от нея

От понеделник започва т.н. страстна седмица. Тя е последната от Великденския пост и на всеки…

преди 4 часа