Категории: Варна

Кои са лекарите в аферата с фалшивите ТЕЛК-ове(СНИМКИ)

Реклама

Петимата варненски медици са признати професионалисти, сред тях е и председателят на съсловната организация лекарите в ТЕЛК комисиите у нас    

Вчера специализираният съд освободи четиримата варненски медици, задържани заради аферата с ТЕЛК-ове във Варна. Съдът счете, че няма доказателства за организирана престъпна група. След няколкочасово заседание специализираният съд остави двамата братя сирийци под домашен арест.

Според прокуратурата , в основата на схемата за фалшивите ТЕЛК-ове е сириецът д-р Уафик Шахуд. Той намирал клиенти за схемата с фалшивите удостоверения за инвалидност заедно с брат си Райян , който е инженер. Двамата са отдавна у нас. Според разследването те са основните посредници в схемата.

Според неофициална информация именно у доктора, който е председател на една от ЛКК в МБАЛ „Св. Анна“, антимафиотите са намерили седемцифрена сума пари.

Проверка на „Нова Варна“ показа, че специалистът по вътрешни болести д-р Уафик Шахуд преглежда в Транспортна болница. Той член на регионалната колегия на БЛС, и председател на общата лекарската комисия към Транспортна болница.

 

Уафик Шахуд снимка rns

Сред имената на задържаните първоначално медици е и това на доктор Ваня Петкова – председател на ТЕЛК-а по белодробни болести към Варненската многопрофилна болница „Света Анна“. Тя не е единственият председател на комисия в списъка.

Д-р Петко Ников ръководи комисията за издаване на инвалидни удостоверения към УМБАЛ „Света Марина„.

Той е един от най-известните в съсловието, председател е на Сдружението на лекарите от медицинската експертиза. Като такъв неведнъж е коментирал публично проблемите в бранша. Специалист ортопед-травматолог.

д-р Петко Ников снимка vesti.bg

 

Д-р Мими Великова е кардиолог и приема в ДКЦ 4 Варна. На посочения за записване на часове телефон ни казаха, че Великова не се почувствала добре в началото на седмицата и е в болнични. Щяла да приема евентуално идната седмица.

д-р Мими Великова, снимка superdoc.bg

Ето какво пише тя самата за себе си: „Завършила съм Варненски медицински университет през 1985 г., имам придобита специалност „Вътрешни болести” през 1993 год., специализирала съм в Националния център по кардиология – София с придобита специалност Кардиология през 1996 год., Член на Българското и Европейското дружества по кардиология. Член на Европейското и Американското дружества по ехокардиография.“ Родена е на 29 юли.

„Нова Варна“ научи, че д-р Мими Великова е основател и собственик  на Cardio Fly – частен медицински център за извънболнична помощ, оборудван с модерна апаратура за ранна диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания и авиомедицинска експертиза и сертифициране на авиационни специалисти.

Телефонът за връзка с центъра не отговаря.

Д-р Юлиян Крумов е специалист ортопед във Варна с над 15 години медицински опит.

В своя кабинет в МЦ Победа д-р Крумов диагностицира, лекува и рехабилитира ортопедични травми, дефекти на опорно-двигателния апарат, включително и вродени, спортни травми и др.

д-р Юлиян Крумов, снимка mkmladost.com

При опит да запишем час за преглед ни казаха, че специалистът е в болнични, пак от понеделник, да се обадим другата седмица.

Приема и във Военна болница, но на телефона в кабинета му никой не отговори.

Името му е свързано с трагично загиналия през 2017 г при направена операция на варненския парапланерист Радослав Спасов.

 

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Доброволци изчистиха 100 тона боклуци от Максуда

Доброволци от различни райони на Варна се включиха в акция по разчистване на сметищата в…

преди един час

Всички тези адреси във Варна и областта остават без ток в понеделник

На 20.05.2024 г. В периода 09:00 ч. до 16:00 ч. Поради извършване на неотложни ремонтни…

преди 2 часа

Най-вкусната селска манджа се приготвя по този начин. Бързо и с малко средства

Един от най-вкусните продукти на пазара в това време на годината е баклата. Сега ви…

преди 2 часа

Това са задължителните неща, които трябва да знаете за кърлежите

В сезона на кърлежите различни са факторите, които допринасят за тяхното развитие.  Влагата и обилната…

преди 2 часа

Много хора празнуват имен ден през новата седмица: Това е пълния списък

През новата седмица има много хора , които имат имен ден.На 21 май имен ден…

преди 2 часа

Във вторник е един от най-големите празници в годината

През новата седмица, на 21 май почитаме светите равноапостоли Константин и Елена. Църковният празник е…

преди 2 часа