Категории: Любопитно

Холивуд иска да прави филм за живота на големия ни актьор Димитър Маринов

Реклама

Дърво без корен съм, казва първият българин с „Оскар“. Не съм обиден на България, казва актьорът, сбъднал американската мечта

Това разказа звездата от лентата „Зелената стая“, който спечели „Оскар“ само преди дни. Заинтересовани от драматичната съдба на 54-годишния българин са топрежисьорът Стивън Спилбърг и колегата му Питър Фарели.
„Искам обаче да го кажа първо пред вас и много се надявам да стане достояние – ако български режисьор има интерес да работи по този проект, аз ще го направя с него. България е преди всичко“, сподели Маринов и уточни: „Разбира се, не бих искал филмът да се казва на мое име и няма да взема никакъв кредит за това. Просто това е животът ми – хубав, лош, но и мой. Аз съм дърво без корени – 25 години съм живял в България и 28 в САЩ. Срещал съм се с всякакви хора през годините, преминал съм през всички тези идиотщини, защото така съм решил и не България ми е виновна за това. Тя е моята родина“, сподели Маринов и просълзи присъстващите на срещата с него в Дома на киното.

На въпроса не е ли разочарован от омразата, която се изсипа към него заради флагчето, което показа от вътрешния си джоб, актьорът сподели: „Когато излязох на сцената, нямах намерение да го развявам. Нали предварително бях казал, че „Пепеляшка е поканена на бал“, но няма да отиде сама, а заедно с България“. Но когато вече на сцената видях цялата тази аудитория, сред която се вееха 4 мексикански знамена, бях горд, че те бяха в публиката, а нашето – на сцената. На коментиращите с жлъч българи искам да кажа: и тази, и миналата година виртуозни мексикански оператори, режисьори и актьори спечелиха оскари и всички не само развяха мексиканското знаме на сцената, но крещяха „Вива Мексико!“. Аз не крещях „Да живее България!“. Аз не развявах българския флаг, защото за мен България е много по-голяма от Мексико. Колкото до това дали страната ни заслужава тази благодарност след „счупените музикантски пръсти по времето на комунизма, респресиите и арестите на интелигенцията“ Маринов отговори:

„Да, преживях и това, но сърцето и душата ми не са докоснати от болката. Аз не съм обиден на страната си и не я мразя, както много хора се опитват да внушат. Не се правя на американец с акцент. Ние всичките петима актьори от „основния каст“ получаваме сертификати за групови носители на „Оскар“. А аз съм петият в този каст и затова бях и на сцената след Себастиян Манискалко. Оттук нататък моите агенти и моят мениджър ще ме представят така. Но аз съм и баща, и любовник, и приятел. На другия ден след церемонията жена ми имаше рожден ден. Пътувах часове наред, за да й честитя, а тя ме посрещна със списък с покупки, които трябва да купя за вечерята. Това е. След оскара,аз си оставам Димитър Маринов.“

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Какви максимални температури да очакваме по Черноморието през новата седмица

В понеделник и вторник в Западна България ще преобладава слънчево време. Над източните и планинските…

преди 10 минути

Пазете се: Има бум на фалшиви банкноти. Ето как да ги разпознаем

Стана ясно, че има бум на фалшивите столевки. Това отчитат от Българската народна банка. През…

преди 51 минути

Силно земетресение удари Япония

Земетресение с магнитуд 6,5 разлюля архипелага на японските острови Бонин, съобщи днес Американската геоложка служба.…

преди един час

Знаем ли какво да правим със старите върбови клонки на Цветница

Утре, на 28 април е Цветница. Основен елемент от празника е върбовата клонка. Осветената върбичка…

преди един час

Как да подготвим трапезата за Цветница. Трябва да сложим тези неща

Както е известно утре е Цветница. Това е подвижен християнски празник, който се празнува една…

преди един час

Градушка погуби бебе на двойка много редки птици

Стана ясно, че градушките от последните дни са убили новоизлюпеното бебе на двойка черни лешояди…

преди 2 часа