Категории: Варна

Отказаха да пуснат от ареста многодетен баща, продавал наркотици от дома си

Реклама

За втори път от началото на тази година състав на Апелативния съд във Варна намери, че близо пет месеца след първоначалния арест, Али А., разследван за наркоразпространение трябва да продължи да търпи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“.

Али е бил привлечен към наказателна отговорност на 4 ноември миналата година затова, че държал, за да разпространява значително количество високо рискови наркотични вещества – 320 грама марихуана и 1.95 грама амфетаминопроизводни, информират от съдебната пресслужба.

В началото на тази година първата съдебна инстанция измени от „задържане под стража“ в „домашен арест“ мярката му за неотклонение. След въззивната проверка на това определение, Варненският апелативен съд върна обвиняемия в ареста. Преди броени дни Али А. отново е поискал от Окръжен съд – Варна да търпи по-лека мярка за принуда, но съдът е оставил молбата му без уважение. Това определение днес бе потвърдено и от Варненския апелативен съд

За втори път апелативните съдии не намериха основание да променят първоначалния извод, че събраните в хода на разследването материали обосновават предположението, че Али А. е съпричастен към престъплението, което е с висока степен на обществена опасност и е тежко, умишлено по смисъла на закона. Актуален към настоящия момент е и изводът, че съвсем реална е опасността обвиняемият да извърши друго престъпление.

Али е продавал дрогата продължително време от дома си в с.Каменар, в който отглеждал 4-те си деца. Повече от 15 са били сигналите, че разпространявал забранените от закона вещества, в това число и на непълнолетни, а се занимавал и с продажба на крадени вещи.

Али нямал никакви други легални доходи, извън тези които получавал вследствие на престъпната дейност. Обвиняемият е криминално проявен, в миналото е бил осъждан и въпреки че е реабилитиран по право, и този съдът намира, че е налице опасност мъжът да извърши престъпление или да се укрие.

Съдът е изискал и получил от следствения арест информация за медицинска интервенция извършена спрямо обвиняемия, както и за лечението на друго заболяване. Никъде в медицинската документация не е посочено, че той не може да се възстанови в условията на следствения арест.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще грее ли слънце по морето в неделя

През нощта ще бъде предимно ясно. Значителна облачност ще има над северните райони, където на…

преди 2 часа

Спират тока на всички тези адреси във Варна и областта. Вижте кога

На 13.05.2024 г. В периода 09:00 ч. до 16:00 ч. Поради извършване на неотложни ремонтни…

преди 2 часа

13-годишно дете изчезна безследно след училище

Стана ясно, че ученик на 13 години от Хасково е обявен за общодържавно издирване, съобщиха…

преди 2 часа

Нечувано във Варна: Ловят риба от най-високата точка на Аспарухов мост (СНИМКА)

Варненци забелязаха, че мъж лови риба от най-високата точка на Аспарухов мост. Тази информация се…

преди 4 часа

Intelligent Music Project разтърсва Варнa с рок на 15-ти май

Концертът по повод официалната премиера на Miracles Beyond-новият албум на супергрупата Intelligent Music Project,  ще се…

преди 5 часа

Втори ден цяло варненско село стои без вода

От сайта на ВиК- Варна научаваме, че от вчера 10.05.2024г./петък/ поради авария на напорен водопровод…

преди 5 часа