Категории: Варна

Най-добрите магове в Европа излизат на варненска сцена, обединени от кауза(СНИМКИ)

Реклама

За пръв път седем магьосници заедно на варненска сцена по покана на номинирания за ИКАР 2019 Веселин Долмов – Арсен. Обединява ги благотворителна кауза.

Грандиозен и невиждан до момента проект ще бъде представен на 23 март 2019 г. от 19,00 часа в родния град на Веселин Долмов – Варна.

В зала 1 на Фестивален и конгресен център публиката ще наблюдава спиращи дъха изпълнения от всички сфери на магията в интерактивния спектакъл „3653 DAYS MAGIC“.

Той се организира по повод на десетгодишнината от стъпването на сцена на най-модерния млад илюзионист в Европа – Арсен. За краткия си професионален път артистът е носител на награди от балкански, европейски и световни първенства.

Получава и специална награда, връчена от Джо Ем Търнар – президент на най-голямата общност на маговете в света IBM International brotherhood of magicians. От миналата година попада и в най-елитната категория “Artist 1” на Макао Азия, а тази година е един от двамата артисти от град Варна, които са номинирани за ИКАР 2019 г.

По негова покана в морската столица пристигат едни от най-добрите артисти в магичното изкуство. За пръв път на една сцена ще се съберат седем магове. Сред тях е единственият европеец, носител на „Златен Оскар“ – Астор, илюзионист номер едно за 2016-а и 2017-а – Теос, и за 2018-а – Зайн.

снимка facebook

Варненци ще наблюдават прословутата руска рулетка на Зайн – човекът, който преминава през стени и през гигантски вентилатори. Ще станат свидетели на впечатляваща хипноза. На сцената ще се види как хора разбират, че знаят факти, които не са подозирали. Публиката ще се изненада от това как огнен памук се превръща в прежда, като преди това е погълнат от магьосник.

снимка facebook

За пръв път на сцена варненци ще видят как бяла точка в тетрадка се превръща в бял гълъб и колко талантлив е единственият в света балет от магьосници. И това не е всичко.

Спектакълът е с кауза. 50% от приходите на „3653 DAYS MAGIC“ ще бъдат дарени на Латинка Банева – дълги години вариететна актриса, а днес преподавател по изкуство. Тя страда от рядко заболяване, чието лечение е много скъпо – 125 000 евро. До момента част от сумата е събрана и Латинка е в Турция, за да стартира своето лечение. Събраните средства обаче не са достатъчни и са необходими още 50 000 евро, за да може отново тя да живее пълноценно.

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Доброволци изчистиха 100 тона боклуци от Максуда

Доброволци от различни райони на Варна се включиха в акция по разчистване на сметищата в…

преди 4 часа

Всички тези адреси във Варна и областта остават без ток в понеделник

На 20.05.2024 г. В периода 09:00 ч. до 16:00 ч. Поради извършване на неотложни ремонтни…

преди 4 часа

Най-вкусната селска манджа се приготвя по този начин. Бързо и с малко средства

Един от най-вкусните продукти на пазара в това време на годината е баклата. Сега ви…

преди 4 часа

Това са задължителните неща, които трябва да знаете за кърлежите

В сезона на кърлежите различни са факторите, които допринасят за тяхното развитие.  Влагата и обилната…

преди 4 часа

Много хора празнуват имен ден през новата седмица: Това е пълния списък

През новата седмица има много хора , които имат имен ден.На 21 май имен ден…

преди 4 часа

Във вторник е един от най-големите празници в годината

През новата седмица, на 21 май почитаме светите равноапостоли Константин и Елена. Църковният празник е…

преди 4 часа