Категории: Варна

Важно за шофьорите: Засилено полицейско присъствие във Варна от днес

Реклама

Заради почивните дни по повод Възкресение Христово „Пътна полиция” при ОДМВР – Варна предвижда да бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към Варна.

В четвъртък и петък (25 и 26 април) и в понеделник (29 април) екипи на сектора ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна, съобщи главен инспектор Петко Камбуров – началник на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Варна.

Камбуров увери, че освен полицейските екипи, спазването на правилата за движение по пътищата ще се гарантира и чрез използването на автоматизираните системи за контрол на скоростта.

Той поясни, че в празничната нощ, ще се работи за максимално облекчаване на потока на автомобили към храмовете, където ще се осъществяват богослуженията. На 27 вечерта движението около Катедралния храм „Успение Богородично” и по подходите към него ще бъде ограничено.

С цел опазване на обществения ред по празниците ОДМВР – Варна предприема всички нужни мерки за засилване на полицейското присъствие в районите, където ще има струпване на хора – търговски центрове, гари, автогари, площади.

„В празничната нощ, на връх Великден, е предвидено полицейско присъствие в районите на всички църковни храмове и параклиси, където ще се провеждат богослужения”, заяви комисар Илиян Илиев – началник на отдел „Охранителна полиция” при ОД на МВР – Варна.

Акцент в работата на полицейските служители е поставен върху жилищните комплекси и малките населени места. Служителите на реда ще следят да няма кражби в празните домове предвид отсъствието в празничните дни.

Взети са мерки за обезпечаване на обществения ред в курортните комплекси край Варна, където се очаква пристигането на много туристи, най-вече румънски.

В града се предвиждат засилени полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества, управление на превозни средства без свидетелство за правоспособност и други.

Акцент през предстоящите почивни дни ще бъде сложен върху поведението на пешеходците на пътя, както и на шофьорите по отношение на тях, заяви пред журналистите главен инспектор Камбуров.

Въвежда се забрана за движение на товарни превозни средства на 25 април (четвъртък) от 16:00 до 20:00 часа и на 29 април (понеделник) от 14:00 до 20:00 часа.

Служители на РДПБЗН – Варна са извършили проверки на всички църкви и православни храмове в областта, в които ще се провеждат служби. Проведени са беседи със свещениците и са дадени указания, с цел ограничаване на предпоставките за възникване на пожари и организиране бързата евакуация в случай на произшествие.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

6-годишно дете падна от висок блок и почина на място в Източен Лондон

Стана ясно, че шестгодишно момче е починало, след като е паднало от сграда в Източен…

преди 2 часа

Утре е важна дата за българската история. Знаете ли какво се е случило

Деветнадесетомайският преврат е държавен преврат в Царство България, извършен на 19 май 1934 година от…

преди 2 часа

Вече борят затлъстяването с безплатни инжекции за отслабване

Както е известно, затлъстяването се превръща във все по-голям проблем, не само за здравните системи,…

преди 2 часа

Млад мъж загина в зрелищна катастрофа на магистралата за морето

Стана ясно, че и днешния ден бе белязан от тежка катастрофа със загинал на магистрала…

преди 2 часа

Какви са условията за туризъм в планините през уикенда

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС). Времето е…

преди 3 часа

Как да слеем почивните дни и да си организираме дълга почивка

Предстоящия петък е 24 май (петък) . Това е Денят на българската просвета и култура…

преди 3 часа