„Коалиция за България“ откри предизборната си кампания във Варна (ВИДЕО)

Реклама

Председателят на ПП АБВ Румен Петков представи кандидатите от листата на коалицията за европейският вот пред десетки варненци

Формацията ще се бори за промяна на статуквото, за нова България и нова Европа. „Листата ни излъчва интелектуална мощ, патриотизъм, достойнство и почтеност“, подчерта председателят на коалицията Румен Петков.

Партиите, участващи в „Коалиция за България“ са ПП АБВ, ПП „Обединен блок на труда Български лейбъристи“, Политическо движение „Социалдемократи“, ПП „Движение за социален хуманизъм“, ПП „Българска левица“, ПП „Българска партия Либерали“, ПП „Възраждане на Отечеството“.

Основното послание на коалицията за изборите се обединява около пет основни цели: За силна държава и сигурност за гражданите, за завръщане на икономическия и политически суверенитет на България; за борба с бедността и демографската катастрофа, за социалната справедливост и повишаване на доходите; за гарантиране на енергийна сигурност на България; за възраждане на българското село; за общодостъпно и качествено здравеопазване и образование, за развитие на българската духовност и култура.

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

Водач  на листата е бившият ректор на УНСС, проф. Боян Дуранкев. Сред кандидатите на „Коалиция за България“ за Европейския парламент има 7 хабилитирани лица и много млади хора.

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

„Първото, което желаем да направим, за разлика от другите политически сили, коалиции и партии, е да постигнем догонващо развитие на България в рамките на Европейския съюз и то за около 10 години. Това заяви във Варна по време на откриването на предизборната кампания на „Коалиция за България“ водачът на листата на формацията икономистът проф. Боян Дуранкев.

снимка Мердин Берберов, нова Варна

Искаме силна Европа, искаме достойна България и българи в силна Европа. Искаме да кажем „Не“ на санкциите срещу Русия, защото настояваме за политика на сигурност, която да гарантира общото ни бъдеще. Искаме България със силни позиции. Това заяви във Варна по време на откриването на предизборната кампания на „Коалиция за България“ председателят на формацията Румен Петков.

Трябват хора, които знаят защо са в европейските институции. Не съм видял български евродепутат през последния мандат, който да е направил нещо за България. Трябват ни друг тип хора, които не са от двете големи партии. Искаме различен подход, хората да са в центъра, затова нашата лява коалиция говори за проблемите на хората, не за големия бизнес и големите пари. Това каза при откриването на предизборната кампания на „Коалиция за България“ във Варна Ивайло Калфин, член на Националния съвет на ПП АБВ.

 

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

Коалицията се явява на европейския вот на 26 май с бюлетина номер 10.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Осъдиха мъж, представил неистинска шофьорска книжка пред полицаи във Варна

От Районен съд - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че 49-годишен варненец е бил…

преди 7 минути

До 18 ч. централен район във Варна остава без вода

От ВиК-Варна обявяват, че следните абонати във Варна остават без вода до късно днес (21…

преди 2 часа

Ще има ли видеонаблюдение във влаковете в България?

Стана ясно, че БДЖ възнамерява поетапно да въведе системи за видеонаблюдение, както в локомотивите и…

преди 2 часа

България изпраща над 100 военни в Косово, за поддържат сигурността

Стана ясно, че над 100 български военни ще бъдат изпратени в Косово, където да подпомагат…

преди 2 часа

В съседна Румъния тестват летящи раници (ВИДЕО)

В съседна Румъния беше тествана първата раница, с която планинските спасители могат да летят. Тестът…

преди 2 часа

Важна информация за всички български граждани без валидни документи преди изборите

В хода на предстоящите избори за членове на Европейския парламент и народни представители за Народното…

преди 3 часа