Войната в Техническия продължава с кирки в колата на ректора

Снимка: Facebook/Светлана Лесидренска
Снимка: Facebook/Светлана Лесидренска

Две кирки, забити в предния капак и в покрива, е осъмнал днес автомобилът на ректора на варненския Технически университет проф. Венцислав Вълчев. Снимка на колата се появи тази сутрин във Фейсбук профила на съпругата на Велчев Светлана Лесидренска, пише Дневник.

“Това е нашата кола, написа тя. Явно, че кандидат – ректорската кампания е в разгара си. Вече сме на етап – дойдоха тези с кирките и лопатите”, пише съпругата на временния ректор на учебното заведение Светлана Лесидренска.

През пресцентъра на университета, който оглавява временно до изборите на нов ректор, насрочени за 24 юни, Вълчев не отрече, случилото се, но отказа да отговаря на въпроси с мотива, че така е бил посъветван от полицията, която в момента работела по случая.

Информация за вандалския акт до този момент не е разпространена и от Областната дирекция на МВР във Варна.

Велчев бе избран да ръководи Техническия университет в града на 23 март т. г. в частични избори, след отстраняването на досегашния ректор на висшето учебно заведение проф. Росен Василев заради обвинения в плагиатство.

Редовните избори за нов ректор са насрочени за 24 юни, а освен Венцислав Вълчев за поста са се кандидатирали и доцентите Антон Георгиев и Божидар Дяков.

За последен път във Варна кирки бяха забити в автомобил на 14 август м.г. Тогава пострада мерцедес, оставен на паркинг в един от крайните градски квартали.

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Пресцентър на МВР

МВР: Над 10 млн губят големите телевизии от кабелните пирати (СНИМКИ/ВИДЕО)

снимката е илюстративна

Във Варна арестуваха младежа, драскал със спрей върху блок