Категории: България

Полицаите празнуваха с атрактивни демонстрации в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Реклама

Служители на Министерството на вътрешните работи заедно със семействата си и много гости отбелязаха 140-ата годишнина от създаването на ведомството. След тържествените церемонии през деня, празникът продължи в Борисовата градина.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов поздрави сърдечно за празника колегите си, с които работи от години и техните семейства. Той пожела на всички да се забавляват в празничния ден и благодари на онези, които споделиха празника заедно със служителите на ведомството.

Снимка: Пресцентър на МВР

В импровизираната демонстрационна зона, из алеите на парка, официално бе представена новата техника на полицаи, граничари, пожарникари и антитерористи.

Малки и големи имаха възможност да видят част от оборудването, с помощта на която 24 часа, седем дни в седмицата служителите на МВР работят, за да гарантират сигурността на всеки един от нас: водометна машина и специализирани автомобили; мобилна система за ефективно наблюдение на далечно разстояние както през светлата, така и през тъмната част на денонощието; мобилна лаборатория, оборудвана с технически средства за прецизен контрол и проверка на документи за самоличност, документиране и онагледяване на експертни изследвания; патрулни автомобили с висока проходимост; специализирани автомобили за транспортиране на полицейски кучета; автомеханична стълба, специализиран автомобил за наблюдение на горски пожари и други.

Снимка: Пресцентър на МВР

Зрителите наблюдаваха демонстрация на уменията на антитерористите от Специализирания отряд за борба с тероризма. Курсанти от Академията на МВР показаха техники за задържане и полицейска лична защита. Служители на отдел „Пътна полиция“ демонстрираха възможностите на системите за контрол на скоростта, извършване на проверка в реално време, а с алко-очила, които симулират как се променят възприятията при употреба на алкохола, доказаха колко е важно да не се качваме зад волана пили. Ловкост при управлението на мотоциклети показаха полицаите от група „Ескорт и пилотиране“ към СДВР.

Снимка: Пресцентър на МВР

За голяма радост на малките гости в празника се включиха и служителите от група „Конен ескадрон“ към специализираните полицейски сили на СДВР и от сектор „Кинология, престъпления срещу животни и зоополиция“ към ГДНП, които се грижат за нашата сигурност с помощта на полицейски кучета и коне. Интерес предизвикаха и служителите на ГДПБЗН, които демонстрираха гасенето на „пожар“.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy Life

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази скептицизъм относно новия Закон за хазарта

В последните дни на текущия парламент бяха приети значителни промени в Закона за хазарта, които…

преди 24 минути

Интензивни валежи и гръмотевици се задават: Ето какво ни чака утре

Според прогнозата на НИМХ през следващото денонощие времето ще се задържи предимно облачно. Очакват се…

преди 49 минути

Ще спрат ли проучванията на Варненския некропол заради липса на средства?

Именно във Варненския некропол е открито най-старото обработено злато в света. Но се оказва, че…

преди един час

Сняг се сипе на това място в България (ВИДЕО)

Хижа Беговица побеля. В момента там се сипе обилен сняг, който напомня за зимата. Това…

преди 2 часа

Варненци пропищяха: Блъскат си главите в този пътен знак във Варна

В една от варненските групи във Фейсбук, мъж сигнализира за проблем на пътя във Варна.…

преди 2 часа

Напрежението в Грузия ескалира (ВИДЕО)

Грузия е разтърсена от протести, във връзка с предложен закон за чуждестранните агенти. Той беше…

преди 2 часа