Категории: Варна

Продължава косенето на зелените площи във Варна

Реклама

Дейностите по косене на зелените площи във Варна продължават активно, отчитат от районните администрации. До момента в „Приморски“ са окосени 2032 дка тревни площи за „Приморски I”, като в някои от участъците са извършени по 7 коситби.

В „Приморски II” са съответно обработени 543 дка и още 378 дка в централната част, където коситбите в различните участъци са по 12 пъти.

3034 дка са окосените площи в район „Младост“ – в паркове, край булеварди, главни улици и микрорайони. Първа обработка е извършена в микрорайоните „Възраждане“ II, „Възраждане“ III, „Възраждане“ IV, „Победа“, кв. „Св. Иван Рилски“. Втора – в микрорайоните „Младост“ I, „Младост“ II, „Възраждане“ I и „Трошево“. Четвърта коситба е извършена в парк „Младост“ и в парк „Елин Пелин“. Повечето булеварди и главни улици са окосени по три пъти, а някои от булевардите – по четири. За пети път са окосени терените около бул. „Вл. Варненчик“. В процес на втора обработка са тревните площи в ж.к. „Възраждане“ IV м.р. До края на месец юли ще продължи косенето в микрорайоните „Възраждане“ II, „Възраждане“ III, „Победа“, кв. „Св. Иван Рилски“ (втора коситба) и „Младост“ I (трета коситба).

1920 дка тревни площи са окосени в район „Владислав Варненчик“, отчетоха от районното кметство. Завършена е четвърта коситба на зелените площи по основните булеварди и местата с обществено значение: бул. „Трети март“, бул. „Константин и Фружин, бул. „Атанас Москов“, районния парк и др. В момента се извършва трета коситба в четирите микрорайона.

На територията на „Одесос“ работят две озеленителни фирми, обработили между 4 и 15 пъти всички 270 дка, заявиха от районната администрация.

Окосените площи до момента в “Аспарухово“ са 758 дка. По два пъти коситба е проведена в парка, край пътя за кв. „Галата“, в междублоковите пространства и детските площадки, както и край панорамната площадка. За трети път е извършена коситба около ул. „Народни будители“, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и ж.к. „Дружба“. По четири пъти е косено в районите около бул. „Първи май”, ул. „Мара Тасева” и около новата паркова зона на същата улица. Предстои косене в местността „Прибой“, отново в междублокови пространства и край детски площадки.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy Life

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Този вулкан бълва злато на стойност 6000 долара всеки ден

Вулкан на Антарктида изхвърля злато на стойност 6000 долара всеки ден. Става въпрос за вулкана…

преди един час

Черешите ли се превърнаха в новото злато: Ето колко струват в Пловдив и в Англия

Много хора са удивени от цената, ня която се предлагат ранните череши. Оказва се, че…

преди 2 часа

Направиха нови записи на химните на Република България и Европа

В края на април министърът на културата маестро Найден Тодоров и Националният оркестър направиха нови…

преди 2 часа

Какви температури ни чакат по Черноморието утре?

От НИМХ прогнозират, че утре времето в страната ще бъде предимно слънчево, като това се…

преди 2 часа

Честито: Рапърът Боро Първи ще става баща (СНИМКИ)

Стана ясно, че рапърът от Варна Борис Мравков, известен с артистичния си псевдоним Боро Първи,…

преди 2 часа

Ген. Мутафчийски за COVID-19: Има нещо, което не знаем

Началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски коментира, че е останал озадачен от това…

преди 3 часа