Категории: Варна

Във Варна:Даряваш кръв – гледаш безплатно националите по волейбол на живо

Реклама

Благотворителна кампания за кръводаряване във Варна ще донесе на включили се в нея възможност да гледат на живо мач на националния отбор на България по волейбол за мъже от най-важния форум за годината – олимпийската квалификация от 9 до 11 август в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта.

Българската федерация по волейбол и Кръвен център Варна организират дни на благотворително кръводаряване, а първите 40, включили се в кампанията, ще получат билет за мач на волейболните национали.

Кампанията по кръводаряване вече стартира на 3 август в Кръвен център Варна – бул. „Цар Освободител“ 100 ( в двора на Окръжна болница). Благотворителната инициатива продължава и от понеделник (5 август) до петък (9 август), деня на първия мач на България от олимпийската квалификация. През седмицата работното време на Кръвния център е от 8 до 18 часа (с почивка за дезинфекция от 13 до 13,30 часа).

От 9 до 11 август в Морската столица България има три битки за класиране на Олимпийските игри в Токио догодина. Съперници на България за олимпийската квалификация са Египет, Пуерто Рико и Бразилия. В първия си мач от надпреварата „лъвовете“ излизат срещу Египет на 9 август, а преди това в зала „Конгресна“ играе дебютната си среща олимпийският шампион Бразилия – срещу Пуерто Рико. Във втория си мач на 10 август българските национали се срещат с Пуерто Рико. Преди него бразилците играят с Египет. В последния двубой волейболистите на България се изправят срещу олимпийския шампион Бразилия на 11 август. Трите мача на България са от 20,30 часа, а първите двубои в петък, събота и неделя са от 17 часа.

Само победителят в квалификационния турнир получава квота за Олимпийските игри в Токио 2020. Вторият в класирането ще има още една възможност на континентална квалификация, която ще бъде в началото на следващата година. Билетите за квалификацията са в продажба на ticketportal.bg, а във Варна – на касата на Двореца на културата и спорта и на касата на Летния театър.

Волейболните национали на България имат нужда от подкрепа, каквато винаги са получавали в Двореца на културата и спорта във Варна, в трите важни битки на 9, 10 и 11 август. А всеки ден хора имат нужда от добри дела – дарената кръв е с цената на спасен живот.

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Днес е важен ден за бъдещите първокласници във Варна: Внимавайте да не изпуснете срока

От днес (15 май) започва електронният прием в първи клас в общинските училища, припомня медия…

преди 3 минути

Екшън във Варна: Трима са в ареста. Открити са много пари и наркотици

Стана ясно, че трима мъже на 45, 46 и 47 години са били задържани преди…

преди 11 минути

Късно вечерта във Варна спипаха пиян шофьор

От полицията във Варна съобщават, че е задържан варненец, хванат да шофира след употреба на…

преди 14 минути

Ще се излее още много дъжд: Ето къде в България обявиха жълт код

НИМХ обяви жълт код за интензивни валежи в 8 области на Западна България за днес…

преди 18 минути

На това място по Черноморието хората редовно остават без вода: Каква е причината?

Жители на поморийското село Горица се оплакват от постоянни аварии на водопреносната мрежа. Хората казват,…

преди 23 минути

Важна информация за пътуващите с линия 409 във Варна

Временно беше преустановено обслужването на автобусни спирки „Ален мак“ и „ВСУ“ двупосочно по автобусна линия…

преди 30 минути