Категории: Варна

Град Аксаково посреща 15-ия си рожден ден с безплатен интернет и модерно видеонаблюдение

Реклама

С безплатен интернет на територията на почти целия град, без крайните му райони, и модерна система за видеонаблюдение ще посрещнат празника на града жителите и гостите на Аксаково, който тази година е 15-и от обявяването на населеното място за български град.

Мрежа от 21 камери вече гарантира спокойствието и сигурността на гражданите и гостите на Аксаково. Точките за видеонаблюдение са разположени на ключови места в града, съобщават от Община Аксаково.

Обзорна камера работи до детската площадка на ул. “Георги Петлешев” 58, до Бюрото по труда. По две камери работят на Медицинкия център и ОДК. На пълни обороти функционират съществуващите съоражения за видеонаблюдение на сградите на Общината и на КООП, както и тези до Медицинския център и до ЕКОНТ.

Под видеонаблюдение вече е детската площадка на ул. “Георги Петлешев”, до Пощата, където има монтирани две камери. Толкова са и електронните очи до площадката на ул. “Петрова нива”, до магазин Сиди. В режим на пълноценна експлоатация продължават да са съществуващите камери до Полицията и на пътя “Варна-Добрич”.

“Видеонаблюдението е модерният и цивилизован начин да съхраняваме общественото имущество, реда и сигурността в града и общината инвестира в спокойствието и комфорта на гражданите си. Камерите са свързани с два контролно пункта – единият в Общината, а другият – в полицията, от където в реално време ще се следи за реда”, коментира кметът инж. Атанас Стоилов.

Големият подарък на Общината за гражданите тази година е пълното покритие с безплатен интернет в почти целия град Аксаково. 11 точки, разположени стратегически в централната част на града, ще осигуряват свободен и безплатен достъп до глобалната мрежа.

Разпръскване на интернет сигнал ще има от сградата на Читалището, от детската площадка в центъра, от СОУ “Свети Климент Охридски”, от детската площадка до пощата, от площадката до магазин Сиди, от Медицинския център, от ОДЗ “Дружба” и “Детство мое”, както и от сградата на общинската администрация.

11-те точки за Wi-fi ще дават възможност на хората да вършат работа, да поддържат връзка с близките си по света или просто да сърфират в интернет, докато са извън дома си и не плащат интернет към мобилните си оператори.

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

„Солидарна България“: Депутатите да получават до 2 хил. лева на месец

Намалението е с назидателна цел, обясни Мая Манолова Заплатите на народните представители да бъдат намалени…

преди 25 секунди

Строителни измами във Варна: Задържаха престъпници, предлагали „ремонти“ и заплашвали възрастни хора

От Апелативна прокуратура - Варна съобщават за медия "Нова Варна", за четирима обвиняеми за участие…

преди 10 минути

Трикове и съвети: Ето как да поливаме розите, за да цъфтят цяло лято

Правилното поливане е ключов момент при грижата за любимите ни рози. Ако допускаме грешки при…

преди 24 минути

Пистолетът, с който е застреляна жената край Смолян, се оказа на баща ѝ

Както ви съобщихме по-рано днес край Смолян е открито тяло на жена с огнестрелна рана,…

преди 25 минути

С колко ще поскъпне токът за бита от 1 юли?

На брифинг в Министерството на енергетиката министърът на енергетиката Владимир Малинов обяви, че токът за…

преди 36 минути

Йоана с признание след отпадането от „Ергенът“

Русокосата стюардеса Йоана е дамата, която отпадна от надпреварата за сърцето на "ергена" Алек само…

преди 44 минути