Категории: Варна

Група Meszecsinka: Един от най-силните ни концерти беше във Варна (СНИМКИ/ВИДЕО)

Реклама

Днес успешната унгарска етно група Месечинка ще представят хипнотизиращото си шоу пред варненска публика в бар Rubik Art and Music.

Бандата, чийто основател и главно действащо лице е българинът Емил Билярски, се завръща на местната сцена с нов албум, нов клип и още по-запомнящо се шоу. За да знаем какво ни очаква довечера, се свързахме лично с Емил.

Снимка: Gabor Fiala

Гостувате във Варна на 20 септември в бар Rubik Art and Music. Разкажете ни малко повече какво можем да очакваме от Вашия концерт?

Представяме новия ни албум „Стъпи в дълбокото“. За трети път идваме тази година на Балканите. Вчера свирихме в Румъния, в момента пътуваме на юг, днес свирим във Варна, а вдругиден в Балчик на международната музикална конференция „Без граници“. Може да очаквате живо присъствие.

Имате ли предишни впечатления от варненската публика?

Да, нашият български агент Флориан е от Варна и вече ни организира концерт преди няколко години тук. Спомняме си за него като за един от най-силните ни концерт в България. Потърсете снимки от него и ще се уверите.

Снимка: Michal Ramus

За група, която е оценена с най-високото музикално отличие за най-добър етно албум в Унгария, престижната награда „Фонограм”, успявате ли да запазите личния контакт с феновете по концертите и изобщо, или предпочитате да стоите леко дистанцирани? Все пак успехите, при някои артисти, ги принуждават да приемат линия на поведение, което да ги отдалечи от феновете им.

Такава опасност не ни заплашва. Най-голямото удоволствие за нас е контакта с хората след концертите и намирането на нови приятели в различни страни. След вчерашния концерт например дълго говорихме с една двойка – унгарска, от Брашов, и нейния чилийски приятел, на който толкова му харесва в Румъния, че е останал там нелегално след като му е изтекла визата.

Издадохте най-новия си албум “Stand Into The Deep” през май месец тази година. Повечето песни, които ще изпълните на концерта в петък, от последния запис ли ще бъдат, или можем да се насладим на избрани песни от целия Ви богат репертоар?

Предимно от новия албум ще свирим, но ще има и 3-, 5-, 8-годишни песни. „Месечинка“ е на 10 години, усещам го като пълнолетие: вече имаме история.

 

Клипът към актуалния Ви сингъл “I Don`t Let It” излезе по-рано през септември и ни впечатли с танците на Анамари. Да се надяваме ли, че ще ги претвори и на сцената във варненския клуб?

Разбира се! Тя е добра танцьорка и съпровожда всичките песни с повече или по-малко импровизирана хореография. Музиката ни става все по-дива, което се съпровожда със съответни танци – резултатът е често физически болки за Анамари след концертите.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Усетихте ли земетресението. Обявиха къде е епицентърът

Националният институт по геофизика, геодезия и география към БАН регистрира земетресение на няколко километра западно…

преди 7 минути

Рекордни жеги удариха света

Стана ясно, че гореща вълна е обхванала части от Северозападна Индия, а столицата Делхи е…

преди 52 минути

Във Варна спират тока в тези райони точно в почивната неделя

На 19.05.2024 г. В периода 10:30 ч. до 17:00 ч. Поради извършване на оперативни превключвания…

преди 2 часа

Пазете се: Във Варна има бум на ухапани от кърлежи

Стана ясно, че за 2 седмици близо 100 души са ухапани от кърлежи в област…

преди 2 часа

На крачка от голяма трагедия: Какво се случи със Сашко от Перник в събота вечер(ВИДЕО)

Стана ясно, че за кратко време Сашко от Перник отново се е загубил. Детето изчезнало…

преди 2 часа

Какво ще бъде времето днес по Черноморието

Днес на места в планинските райони от западната половина на страната валежите ще са временно…

преди 4 часа