in , ,

Варненски мотористи с големи сърца зарадваха с обяд нуждаещи се (СНИМКИ)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Благотворителен коледен обяд, организиран от варненските мотористи, събра десетки възрастни и нуждаещи се варненци на Цирковата площадка във Варна.

Инициативата се е родила преди три години от членове на мотоклуб „Диви деца“, които са готвачи“, каза за „Нова Варна“ Джако Лазаров – член на клуба и организатор на коледния обяд.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Той обясни, че първоначално идеята е била да се подпомагат безкористно с храна възрастни и бездомни, като с всяка изминала година тя се разраства все повече и повече.

Желанието им е поне малко да зарадват пенсионерите, които ще бъдат сами на празниците.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Освен яденето, което могат да хапнат на място, мнозината нуждаещите се получават след това и торбичка с предварително събрани продукти. Дошлите са грижливо обслужвани от мотористите и видимо доволни от предложената храна, сред която изпечена на място скара, салата и боб.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

В подготовката на добрата кауза са се включили над сто души, сред които и много, които не са част от мотообщността. От софийски мотоклуб са изпратили и 100 кг сирене.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Предколедната акция се организира от Североизточното мотообщество и е под патронажа на кмета на район „Младост“ Христо Христов.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Дошлите ще се радват не само на вкусна и топла храна, но и на музикална програма, в която участват фолклорен танцов театър „Родина“ и хор за стари градски песни „Аспаруховски бриз“.

Инициативата продължава до 16.00 ч., а мястото е Цирковата полощадка.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.