Категории: България

Мистерията около смъртта на бебето във видинската болница се заплита (ВИДЕО)

Реклама

Според видинска медия се е появил документ, според който семейството се е отказало от трупа на бебето

Случаят около починалото новородено във Видинската болница навръх Коледа се заплита. И към този момент все още не се знае причината за смъртта, а родителите все още не са видяли трупът на бебето. Появи се и документ, в който се твърди, че семейството се е отказало от трупа на детето, майката обаче не помни да е разписвала подобно нещо, предава vidinvest.com.

Цвете Петрова – майка на починалото бебе, пита през сълзи: „Как да се прибера вкъщи и да погледна креватчето му празно?“.

Вече няколко дни Цвете Петрова се опитва да разбере как точно е починало детето й. Влиза с родилни болки навръх Коледа, като си плаща за ВИП стая, но твърди, че никой не й обърнал внимание. „На 26-ти съм видяла сутринта докторката, през останалото време имаше само една санитарка“, спомня си Цвете.

След часове агония, детето се ражда нормално, а след това мистериозно умира. „Живо, здраво, розово бебе, което е показано на родителите. 215-ти номер, аз съм го видяла с очите си“, казва пък Любка Ангелова, която е баба на починалото бебе. След като били уведомени за смъртта на детето, семейството повече не го вижда. От болницата отказаха да говорят по темата, но заявиха, че майката е разписала декларация, в която се отказва от трупа на бебето.

Семейството твърди, че в документа пишело, че са съгласни болницата да погребе детето. „Хванаха ги в момент, в който са най-уязвими, най-много задълбочени в мъката си. Те искат да си видят детенцето си, дори и мъртво“, казва още бабата на починалото бебе. Семейството на Цвете Петрова вече сигнализира прокуратурата, от там пък ги препратили в Полицията, която им казала, че случаят не е в тяхната компетенция. Въпреки това, от сутринта униформени са в болницата и текат разпити. „В случая няма труп, няма дете, няма смъртен акт, няма живо същество, никой нищо не ни дава. Не знаем къде е трупчето, ако е такова“, плаче пък Камелия, която е майка на Цвете Петрова. Въпреки, че нищо около смъртта на бебето не е ясно, вече е насрочено и погребението на новороденото. Преди няколко часа от Общината издали акт за раждане и смъртен акт, резултатите от аутопсията още не са ясни. „Ако искате и ако можете помогнете Вие“, зове майката на Цвете. Това не е първия случай на починало бебе МБАЛ Света Петка. Преди година друга майка бе изписана със здраво бебе, а след това детето почина на път за болницата в Монтана. В момента се води дело по случая. Заради смъртта на друго бебе един от лекарите в АГО-то пък преди няколко дни бе осъден на година лишаване от свобода заради лекарска небрежност.

 

 

*******
Спонсор на месеца: Happy Life Реклама:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Нещо необичайно се случва със слънцето

Стана ясно, че американски учени идентифицираха необичаен феномен на Слънцето. Резултатите от изследването са публикувани…

преди 3 часа

Двама 18-годишни отвлекли и пребили сина на на 38-годишна

Полицията задържа двама отвлекли и пребили момче от Козлодуй, съобщиха от областната дирекция на МВР.…

преди 3 часа

Утре е мишкин ден. Какви са обичаите и ритуалите

Утре, на 27 октомври е Мишкин ден (Мишин ден, Нистор, Разпущене). И според една от…

преди 3 часа

Какви рискове за здравето крие местенето на часовниците тази нощ

Стана ясно, че зимното часово време може да крие рискове за здравето ни. Тази нощ…

преди 3 часа

Всички са „луди“ по вода с лимон. Защо е толкова полезна

Както е известно много знаменитости обичат да експериментират с храна и напитки. Един от примерите…

преди 3 часа

Тежка катастрофа помрачи празника днес

Стана ясно, че катастрофа е станала на столичния бул. "Ботевградско шосе". За това съобщиха очевидци…

преди 3 часа