Категории: България

Гешев разпореди специален надзор за финансирането на къщите за гости

Реклама

Главният прокурор Иван Гешев е разпоредил на апелативните прокуратури в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново вземане на специален надзор на 23 досъдебни производства за престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз и др. престъпления от общ характер, при финансиране на т.нар. къщи за гости.

Главният прокурор е указал на административните ръководители на апелативните прокуратури в страната по всяко досъдебно производство прокурор да определят конкретен наблюдаващ прокурор, който да оказва засилена методическа и организационна помощ по отношение на прокурорите от първоинстанционните прокуратури, ръководещи разследванията.

Припомняме, че по разпореждане на главния прокурор от м. април 2019г. стартираха проверки за общо 746 къщи за гости, финансирани със средства на Европейския съюз.

Към настоящия момент на територията на страната са образувани 23 досъдебни производства за представяне на неверни сведения, за да бъде получено финансиране от фондове, принадлежащи на Европейския съюз или предоставени от ЕС на българската държава.

Досъдебни производства са образувани от Софийска градска прокуратура -11 бр., от Окръжна прокуратура –Монтана – 3 бр., от Окръжна прокуратура – Хасково- 1 бр., от Окръжна прокуратура – Пазарджик – 1 бр., от Окръжна прокуратура – Пловдив – 1 бр., от Окръжна прокуратура Ямбол – 1 бр., от Окръжна прокуратура – Плевен – 1 бр., от Окръжна прокуратура – Велико Търново – 2 бр., от Окръжна прокуратура – Силистра – 1 бр., от Окръжна прокуратура – Варна – 1 бр.

По всички останали случаи продължава извършването на проверки, като се осъществява и служебен контрол върху постановените прокурорски актове до върховното ниво в Прокуратурата на Република България.

Главният прокурор ще продължи да следи произнасянията на прокуратурите в страната и ще указва вземане на специален надзор върху всяко новообразувано досъдебно производство за престъпленията засягащи финансовите интереси на Европейския съюз и др. престъпления от общ характер, при финансиране на т.нар. къщи за гости, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

                                                                  *******
Спонсор на месеца:

Happy Life

Реклама:

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Само 3% са гласували за районен кмет до 12.30 във Варна

Стана ясно, че във Варна до обяд гласа си за районен кмет в „Одесос” и…

преди един час

Бум на дървеници в България. Какви са белезите от ухапвания

Както стана ясно, тази година експерти отчитат бум на креватни дървеници в София. Не само…

преди 2 часа

Софиянци започват да празнуват. Пускат им парното

„Топлофикация София” стартира от 21.10.2024 г. поетапно пускане на отоплението в столицата. От 21.10.2024 г.…

преди 2 часа

Гала стана баба. Честито

Стана ясно, че дъщерята на водещата на "На кафе" Гала - Мари Константин роди първото…

преди 2 часа

Дрогиран 19-годишен шофьор се вряза в къща в Софийско

Стана ясно, че 19-годишен шофьор се е забил в къща в столичното село Доброславци. Информацията…

преди 3 часа

Пълна прогноза за времето през новата седмица

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от изток-североизток, сутрин…

преди 3 часа