in

Красимир Конов: Ще продължим борбата с битовата престъпност (ВИДЕО)

Снимка: Снежина Раева

„Осъществяването на добро сътрудничество между органите на местната власт и полицията, а оттам и с прокуратурата, може да реши проблемите с битовата престъпност по места.“

Това заяви на среща с кметовете на град Белослав и село Синдел главният прокурор на Република България Иван Гешев.

Планирана полицейска акция под надзора на прокуратурите във варненския съдебен район се проведе с цел намаляване на битовата престъпност.

Акцията се проведе в дните между 31 януари и 3 февруари и обхвана три направления:

контрол и спазване  на правилата за движение по пътищата;
установяване на издирвани лица и действия от процесуален характер по отношение на хора, влияещи върху битовата престъпност;
проверки в заведения относно спазването на режима за присъствие на малолетни и непълнолетни лица.
В хода на операцията са събрани доказателства срещу шестима души за конкретни престъпления. Срещу тях ще бъдат внесени искания за взимане на мерки за неотклонение и задържане под стража.

Образувани са общо 12 бързи производства, 4 от които за държане на високорискови наркотични вещества.

По време на акцията от служители на МВР са проверени общо 1824 водачи. Констатирани са 1116 нарушения. Най-много са документираните нарушения на скоростния режим.

Не са установени непълнолетни лица след 22ч. в проверените 59 заведения и 5 игрални зали. В близост до тях обаче са засечени 12 лица.

„Не се касае за кампанийност, не се касае и за инцидентен случай. Такива мероприятия ще се провеждат и занапред.“, увери окръжният прокурор Красимир Конов пред екипа на Нова Варна.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.