in

Кола и бус излетяха в канавката по пътя Варна – Добрич

Снимка: Eva Encheva‎, Виждам те КАТ - ВАРНА

Лека кола с добричка регистрация и микробус излетяха в канавката на пътя Варна – Добрич.

За това съобщават във фейсбук групата „Виждам те КАТ – Варна“. По информация на очевидци няма пострадали.

Инцидентът е станал около 10.00 ч. В област Добрич превалява сняг, но пътищата са проходими при зимни условия. Над 50 са машините, които в момента чистят в областта.

Ограничено е движението Векилски – Алеково и Честименско – Върбино в област Добрич поради снегопочистване, съобщават от АПИ.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.