in ,

Двама младежи от Варна събраха над 20 чувала с боклук (ВИДЕО)

Кадър: Facebook

Младежи с кауза за по-чиста природа

Идеята дошла внезапно. Йордан и Дамян решават да почистят участък от гората в местност „Сотира“. Не просто го почистват, а заснемат и видео с послание.

„Всичко стана в рамките на 10 секунди. Бяхме излезли да снимаме кадри за друг проект. Преди да започнем да снимаме оглеждахме мястото и ми направи голямо впечатление колкото е мръсно. Не беше особено редно да снимам там и да показвам само хубавото, в случая – гледката към града и само да си затваряме очите. Тогава Дамян ми каза как наскоро е снимал на плажа и, преди да си тръгне, е събрал няколко чувала с боклук. Казах му да направим същото с това място, да се върнем след няколко дни и да изчистим.“, разказа Йордан Иванов.

Снимка: Йордан Иванов

Резултатът е налице. Момчетата успяват да съберат повече от 20 чувала с боклуци и ги извозват съвсем сами.

„Събрахме около 20-23 чувала пълни предимно с пластмасови бутилки, алуминиеви кенчета, фасове от цигари, стъклени бутилки и опаковки от различни храни (чипсове, вафли, ядки). Натоварихме целия боклук в колата.“, казва още Йордан.

Снимка: Йордан Иванов

Видеото им запечатва не само тяхната дейност, но се превръща и в призив към варненци. „Това не е нашият боклук, но е нашият град!“ е техният надслов.

„Обикновено когато има много боклук, хората се „изкушават“ и хвърлят, просто защото някой друг вече е хвърлил и няма да са единствените. Сега, когато е чисто, се надявам да го няма този фактор и да им е гузно да бъдат първите, които ще замърсят.“, допълни Йордан.

 

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.