in

Книгоразделители, посветени на Трети март, изработиха варненски ученици

Снимка: ПУ "Гео Милев"

Десетки книгоразделители посветени на националния празник 3 март, Освобождението на България направиха учениците от шестите класове в Средно училище „Гео Милев“.

Те са предназначени за техните учители като подарък в навечерието на празника. Книгоразделителите са с образи на наши възрожденци и техните завети, със символи на България, цитати от художествени произведения.

Върху тях са припомнени думите на Раковски „Нека всеки запише дълбоко в сърцето си: Свобода или смърт“, на Левски “Дела трябват, а не думи“, на Ботев „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…“.

Урокът по патриотизъм и родолюбие е по инициатива на Росица Лазарова- учител по история. Всеки от учениците сам е избрал по какъв начин да направи книгоразделителя и какво да изобрази на него. Целта е учениците да се научат самостоятелно да издирват и обработват информация за ключови моменти от българската история и да използват различни исторически източници- снимки, литературни произведения, биографии.

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.