in

Започва проверката на приватизацията на „Кремиковци“ и „Бобов дол“

Снимка: Нова

До дни започват проверките на първите 100 приватизационни сделки, включително тези за „Кремиковци“ и „Бобов дол“

Това съобщи главният прокурор Иван Гешев пред БНР. И допълни, че най-напред ще се проверяват сделките с най-големи активи.

„Първата част е анализ на тези, които ще ми подадат от ДАНС. Първите 100 случая – по тях имало ли е проверки, обвинителни актове, има ли присъди. Ще установим и дали има нарушения от страна на колеги“, поясни Гешев.

Той заяви, че прокуратурата ще си свърши работата по действащия закон и се надява политиците да направят същото.

„Надявам се да направят всичко възможно, в рамките на своята компетентност – като част от законодателната власт, за да отвържат ръцете на прокуратурата и да може да направят пълни, цялостни и компетентни разследвания, които да дадат на българските граждани справедливост“, коментира още Гешев.

„Нещата, които говоря, аз ги вярвам, защото това са 30 години от живота ми. Бил съм следовател, бил съм полицай, бил съм прокурор“, каза още Гешев.

„Аз не съм част от това, което наричат „елит“ или „номенклатура“ отпреди 10 ноември. Аз съм обикновен човек. Това ще се окаже проблем за много хора“, категоричен е обвинител номер едно.

„Това, че си от ВМРО, от ГЕРБ или от „Да, България“ не означава имунитет“, допълни Гешев.

 

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/