in

Какво ще бъде времето във Варна?

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Във Варна и по Черноморието ще преобладава облачно време, като временни разкъсвания и намаления на облачността ще има в сутрешните часове.

Следобед на места в южните райони ще започне да превалява дъжд, а по-късно вечерта ще завали и на север. Ще духа слаб до умерен, предимно североизточен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 14°. За Варна – минимална 7°, а максимална – около 14°, съобщават от НИМХ.

В неделя сутринта ще преобладава слънчево време, но облачността ще се увеличава и вплътнява.

С умерен северозападен, в източните райони – североизточен вятър, ще прониква студен въздух. Следобед в южните райони ще започне да превалява дъжд. До полунощ валежите ще се усилят и ще обхванат голяма част от страната. Преобладаващите максимални температури ще са между 12° и 17°.

Над планините ще е предимно облачно. След обяд от юг ще започнат валежи от дъжд, над 2000 метра преминаващи в сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.