in

Жълт код днес. Връща ли се зимата

Днес валежите от сняг ще обхванат по-голямата част от страната, в западните райони ще са значителни и ще започне да се образува снежна покривка. Дъжд ще вали в Горнотракийската низина и по Черноморието.

Северозападният вятър ще отслабне и в по-голямата част от страната ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен до силен. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между между 0° и 5°, до 7°-8° в крайните югоизточни райони и по Черноморието.

Над планините ще е облачно, по билата мъгливо, с валежи от сняг. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток, по високите и открити части от югозапад. По планинските проходи ще има снежни виелици. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

По Черноморието ще превалява дъжд. Ще продължи да духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 6° и 8°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/