in

Кукер прокуди коронавируса от софийски квартал (ВИДЕО)

Кадър: Фейсбук, Цветан Василев

Любопитен клип превзе социалните мрежи само за няколко часа

Млад мъж, който очевидно е част от някой кукерски състав решил да повдигне настроението и духа на съкварталците си и да изгони лошите енергии и (и бацили), които върлуват чрез COVID-19.

Ентусиастът, който явно е жител на столичния жк. „Света Троица“, е излязъл насред снега и безстрашно скача с чановете пред панелен блок в квартала.

По тъмнината личи, че идеята му е дошла в късна доба (около 21:00 ч.), но въпреки това се е намерило кой да го снима. А нито студът, нито снегът, който на моменти разваля равновесието му, нито тежките чанове го спират да покаже дух на жителите на блоковете, които се насъбират по прозорците за нула време.

В продължение на няколко секунди мъжът скача енергично на място с окачените около кръста му чанове, типични за кукерите и упорито предизвиква вниманието на съседите и живущите в околните блокове. Накрая се чуват и одобрителни възгласи и ръкопляскания.

Вижте сами:


Видео: Фейсбук, Цветан Ангелов

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.