in

Варненско село с улица за почти половин милион лева

Снимка: Фейсбук

Община Ветрино асфалтира най-натоварената улица в с. Белоградец за 400 000лв.

Асфалтирането на улица “Младост” в с. Белоградец, община Ветрино започна и се осъществява. Улицата е дълга 586 метра и една от възловите улици в селото. „Това е изключително оживена и натоварена улица, която свързва жителите с центъра на селото. Граничи с друга улица, която ремонтирахме през миналата година със собствени средства“– споделя кмета на община Ветрино Димитър Димитров, цитиран от Проватон.

В първия ден на наложеното извънредно положение, на 13 март кмета на община Ветрино Димитър Димитров лично отиде на място да провери извършваните строителни дейности.

Проверката е осъществена в присъствието на кмета на село Белоградец Али Хасанов.

Средствата да бъде подменена старата и увредена асфалтова настилка на една от главните пътни отсечки в селото е отпусната от правителството.

Във връзка с одобрените с постановление на Министерски съвет допълнителни трансфери по бюджетите на общини от областта за текущи ремонти и належащи инфраструктурни проекти 400 000 лева бяха отпуснати на Община Ветрино за рехабилитация на ул. „Младост” в село Белоградец.

„Ветрино е една от най-малките общини на територията на областта и тази подкрепа е добре дошла за жителите й. Изказвам благодарност към правителството за тази помощ от мое име и от името на всички жители на населеното място. Правителството за пореден път обръща внимание на малките населени места, където също живеят хора“ – каза кмета Димитър Димитров при отпускане на помощта и подчерта, че състоянието на улицата е лошо, като една от причините е натовареността й.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.