in

„ВиК“ – Варна пусна безплатен телефонен номер за аварии

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Специална телефонна линия вече поема всички сигнали за аварии по водопроводната мрежа на територията на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД

Номерът 0800 19 160 е безплатен и само на него абонатите на дружеството ще могат да съобщават за течове по мрежата и да получават информация за текущите ремонти, уточняват от дружеството.

Във връзка с изпълнението на разпорежданията за извънредното положение, въведено за ограничаване на разпространението на заразата от вируса COVID-19, и по нареждане на кмета на Варна Иван Портних, още с обявяване на ограничителните мерки бяха отменени всички планови плановите ремонти по мрежите на територията, обслужвана от дружеството. На разположение при непланирано прекъсване на водоподаването са всички аварийни екипи, като се спазват всички мерки, оповестени от властите, свързани с извънредното положение.
На цената на един градски разговор пък на телефон 0700 11 300 абонатите на „ВиК – Варна“ ООД могат да направят самоотчет на водомера си, да проверят сметката си за плащане, да получат информация за услуги, в т.ч. на технически и лабораторни услуги, откриване на партида.

Съобщенията за текущите аварии са налични и на сайта на дружеството: www.vikvarna.com.
Своите въпроси абонатите на „ВиК – Варна“ ООД могат да поставят и на e-mail: vikhelp@vikvarna.com.
Електронната поща с адрес: delo@vikvarna.com е само за подаване на заявления и сигнали. Това клиентите на дружеството могат да направят и през платформата за запитване на сайта на дружеството.

„Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД информира, че аварийните екипи на дружеството продължават да са на денонощно разположение, независимо от ограниченията на извънредното положение, и правят всичко необходимо за максимално бързото възстановяване на водоснабдяването. За съжаление, в голяма част от случаите авариите са на тръби с голям диаметър, което изисква повече време за ремонтни дейности. Това неизбежно създава неудобства на абонатите, но от дружеството уверяват, че се прави всичко необходимо проблемите да се решават максимално бързо.

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.