Категории: Варна

Сплашване ли е покушението срещу варненската адвокатка

Реклама

Заради случай на домашно насилие, по който работи, миналата седмица тя е получила заплаха по телефона от мъж, срещу когото има издадена ограничителна заповед Варна.

Неизвестен извършител е стрелял по автомобила на адвокат Светла Василева във Варна. По всяка вероятност оръжието е въздушна пушка. Пострадали няма. При стрелбата са счупени две от стъклата на колата. Щети има върху багажника. „Абсолютно нищо не е откраднато. Не е разхвърляно, дори жабката е отключена, нищо не липсва, дори дисковете са вътре“, казва потърпевшата, предава БНТ.

Заради случай на домашно насилие, по който работи, миналата седмица тя е получила заплаха по телефона от мъж, срещу когото има издадена ограничителна заповед. „Той бе изведен от дома си. С цялата сила на закона бе ограничен да приближава детето си, съпругата си“, каза още тя.

Според адвокат Василева целта на вандалския акт е сплашване, свързано с работата ѝ. „Не се страхувам за живота си. Този, който е посегнал на автомобила ми, явно той се е почувствал заплашен от мен. Ако съм уплашила някого, ползвайки закона, и правните процедури, които ни дават възможност за защита, значи съм си свършила работата“. В района няма видеокамери, чиито записи биха помогнали в разследването на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.

А това е позицията на Адвокатска колегия – Варна
Във връзка с досъдебно производство, образувано след стрелба с въздушна пушка по автомобила на адвокат Светла Василева, ръководството на Адвокатска колегия – Варна заявява, че категорично осъжда всяка форма на саморазправа и посегателство срещу представители на професията, призвана да брани законните права на гражданите.

„Недопустимо и немислимо е подобни прояви срещу наши колеги да бъдат третирани като обикновен вандализъм! Вярвам, че досъдебното производство по случая с адвокат Василева ще бъде проведено в разумните срокове и извършителите ще бъдат установени “, заявява председателят на колегията Калина Милославова.

От Съвета на Адвокатска колегия – Варна напомнят, че адвокатурата е свободна, независима и самоуправляваща се. Тя подпомага гражданите и юридическите лица при защитата на техните права и законни интереси.

 

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Има смъртен случай заради парвовирус в Гърция: Това са симптомите

Притеснителни данни от съседна Гърция. Отчетен е ръст на заразите с парвовирус сред децата в…

преди 7 часа

С хубавото време следващият месец идва и кърпенето на дупки във Варна

В края на месец май започва масово възстановяване на пътните настилки във Варна, научи медия…

преди 7 часа

Подробности за адския инцидент във Варна, отнел живота на пешеходец на тротоар

Както ви съобщихме по-рано днес фатален инцидент се е случил по бул. „Сливница“, при завой…

преди 7 часа

Голяма изненада с вдигането на пенсиите от 1 юли: Какво се случва?

Предстои пленарно извънредно заседание относно появилата се в публичното пространство информация за намерение на НОИ…

преди 7 часа

Сашо Кадиев: Вече не съм мамино синче номер едно в България. Детронираха ме (ВИДЕО)

Финалът на третия сезон на "Ергенът"  беше миналия четвъртък, но все още разгорещено продължава да…

преди 7 часа

Извънредно: Съдът в Хага издаде заповеди за арест на Нетаняху и шефа на Хамас

Стана ясно, че Международният наказателен съд в Хага е издал заповед за ареста на премиера…

преди 8 часа