in

3 нови случая на заразени с Covid-19 за Варна (ВИДЕО)

Кадър: Нова Варна

Шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски изнесе последни данни за разпространението на коронавируса

Заразените са 379, 113 са в болница, а 13 са интубирани. Починали няма. 57% са мъже, средната възраст е 46 години. Най-младият пациент е 3-годишен. Средната възраст на починалите е 66 години. 18 медици са заразени.

Генералът потвърди и 3 нови случая на заразени с коронавирус във Варна. Засега няма допълнителна информация около тях.

За деня има 25 случаи и има една нова област – Силистра. Там е заразено семейство от 70-годишни.Общо изписани с две отрицателни проби са 17 души.

Новите случаи са разпределени както следва: в София – 1; Варна -3; Силистра – 2; Шумен – 1; Бургас – 4; Кюстендил – 4; Кърджали – 1; Пловдив – 3; Стара Загора – 1.

От общия брой на потвърдените случаи 18 души са медицински персонал.

„Заповедта на министър Ананиев е в резултат на обсъждане с нас, което е доста продължително. Болните задължително трябва да носят маски, а за здравите лица са противоречиви мненията и СЗО не препоръчва. Ние не измисляме никакви неща, които да не са в следствие на добри практики в света. Основните ни източници са Китай, Корея, Израел и големите държави в ЕС. От снощи е задължително носенето на маски в Израел и в Австрия. Има остър недостиг на маски в цял свят и това изправя населението пред труден казус. В тези седмици обаче доста предприятия от текстилната промишленост вече произвеждат маски и такива има в България почти навсякъде“, каза по повод новата заповед ген. Мутафчийски.

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.