in

Свидетели: Лъжа е, че Станислав не е бил в Девня и Кипра (СНИМКИ)

Снимка: Девня - древна и модерна

Записи от камери опровергават думите на девненеца Станислав Димов

Девненецът Георги Димитров заявил пред „Девня – древна и модерна“, че е виждал с очите си заразения с COVID-19 Станислав Димов на поне 3 места, преди да бъде хоспитализиран в инфекциозната клиника във Варна. Той казал също, че има свидетели, които могат да потвърдят това, и ги призовал да изкарат записите от видеокамерите на обектите си. Димитров сигнализирал за случая и на тел. 112, но оттам реагирали напълно неадекватно и го посъветвали да си стои вкъщи.

„Заставам с името и лицето си пред Вас и не ме е страх да говоря! Искам да бъда чут от всички и най-вече от отговорните институции! Видях с очите си Станислав Димов в хранителен магазин в село Кипра, в автосервиз в Девня и на опашка пред „Изипей“ (също в Девня – бел. ред.), на която имаше над 10 души“, разказва Георги Димитров.

Свидетелят допълнил, че не се сеща точно на коя дата е видял съгражданина си, но бил категоричен, че е било наскоро и в два последователни дни. Във всички ситуации, на които Димитров е станал свидетел, Станислав е бил без маска и ръкавици.

Младият мъж, който доскоро е бил търговски представител на фирма за антифриз, е направил допълнително проучване, от което е установил, че заразеният е ходил в още два автосервиза в Девня, а след това и във Варна.

Яна Николова – жена на собственика на сервиза във Варна, също потвърждава във фейсбук групата „Коронавирус Варна“, че това се е случило.

Снимка: Девня – древна и модерна

От „Девня – древна и модерна“ са се свързали с нейния съпруг Манол Николов, който разказал, че Станислав е отишъл в сервиза на 28 март.

„Моля ви се, момчета, нямам никакви пари, нямам какво да ям!“, заявил Станислав пред тримата монтьори с молба да закупят катализатора му. От снимките в медиите в понеделник сутринта Манол разпознал клиента си и веднага подал сигнал на тел. 112.

Възмутен от манипулациите, монтьорът писал на Станислав в социалната мрежа, а в отговор получил заплахи за физическа саморазправа. Манол предоставил и кадри от посещението на девненеца в автосервиза, който всеки момент ще бъде запечатан, а тримата монтьори ще бъдат поставени под домашна карантина за срок от 2 седмици.

Снимка: Девня – древна и модерна

Припомняме, че пред „Девня – древна и модерна“ и пред други медии Станислав заяви, че е преминал границата на 28 март и директно e отишъл в болницата, спазвайки всички мерки за безопасност поради съмненията, че е заразен с коронавирус.

От снощи той не отговаря на въпросите по повод появилите се твърдения, че не е казал истината.

Снимка: Девня – древна и модерна

Снимка: Община Девня

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.