in

Бебе на 1 година в Добрич сред заразените с COVID-19 (ВИДЕО)

Снимка: Pixabay

Бебе на 1 година сред заразените, болестта стигна и Враца. Случаите на COVID-19 у нас са вече 498.

Това съобщи на редовния брифинг на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

За вчерашния ден са потвърдени 21 случая. В болница са настанени 173 души, изследвани са над 350. В София са приети 97 души, от тях 17 са интензивни, в Пловдив приетите са 14, три са интензивни.

„В София има 8 случая, в Бургас – 2. Единият е мъж е на 34 години от Несебър, който се е завърнал от Банско на 1 април и една жена на 33 г. в Бургас. В Пазарджик има 2 случая – на 71 и 43 г. с двустранна пневмония и диабет. В Добрич има бебе на 1 годинка с ларингит. Доказано е, че родителите са с коронавирус. Пробите на детето също са положителни“, съобщи още Мутафчийски.

„Мъж на 49 г. е приет в София в 16.30 вчера, интубиран е. Със сърдечна недостатъчност е починал в 21 ч. Очаква се доказателство за него иначе по клинични и параклинични белези е силносуспектен за COVID-19”, каза още той.

Мутафчийски потвърди, че в Костинброд има потвърдени 5 случая на заразата.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/