Категории: България

Красен Кралев с призив към всички младежки организации

Реклама

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев призова с писмo всички младежки организации в страната да се включат като доброволци в Доброволческия корпус, за да подкрепят мерките на правителството, Националния оперативен щаб и общините.

Ето и цялото писмо на министъра на младежта и спорта  до младежките организации в страната:

През последните години Министерство на младежта и спорта подкрепи финансово реализацията на множество проекти, насочени към обучение на стотици доброволци в цялата страна, като отпусна близо 220 000 лева за провеждането на редица инициативи. От 2016 до 2019 година по Национална програма за младежта в частта за „Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи“ са финансирани 37 проекти, проведени са над 100 обучения на млади доброволци и са реализирани над 150 доброволчески кампании и инициативи. Десетки проекти с включени доброволчески дейности са финансирани и по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта. По направление „Активизирай младите“ от 2017 до 2019 година Министерство на младежта и спорта е финансирало 122 проекти, включващи и доброволчески инициативи. Резултатите, които постигнахме заедно през този период, са повод за гордост.

Днес сме изправени към предизвикателство, с което Вие имате знанията и уменията да се справите. Вие, младите хора, трябва да демонстрирате силата на доброволчеството чрез проява на солидарност към по-възрастните хора, към Вашите родители и близки, към обществото като цяло. Време е да покажете на практика, че сте лидери на мнение сред младите хора. Трябва да докажете, че сте истински доброволци.

Държавата предприе решителни мерки в отговор на пандемията от COVID-19 – с цел опазване на общественото здраве беше създадена организация за преодоляване на кризата. В този момент Вашият доказан опит, развити умения, креативност и отдаденост на различни каузи, са безкрайно необходими на обществото ни.

Като министър на младежта и спорта се обръщам към Вас с призив – включете се активно в инициативите на местно и национално ниво и подкрепете усилията на правителството, на местната власт и на Националния оперативен щаб, за да се преборим заедно с пандемията!

Към този момент има създадена организация в 233 общини в страната, в които съществуват доброволни формирования, ръководени от кметовете. Можете да се присъедините към тях като станете доброволец във Вашата община, където има създаден Общински оперативен щаб. Ставайки част от Доброволческия корупс ще подпомогнете лично дейността на Националния кризисен щаб, на органите на реда и структурите на Министерството на здравеопазването.

Сигурен съм, че ще покажете на обществото, че младите хора сте не само бъдещето, но и настоящето на България! Вярвам във Вас!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Времето по морето днес: Ето какви температури да очакваме

От НИМХ прогнозират, че днес ще има превалявания само на отделни места в страната, а…

преди един час

Кирил Петков: Моите огромни съболезнования на близките. Бог да прости загиналия

Кирил Петков написа публикация в профила си във Фейсбук, след катастрофата край Варна с автомобил…

преди 11 часа

НСО потвърди: Починал е втория шофьор в катастрофата с Кирил Петков край Варна

Около 17.30 часа днес, 16 май, служебен автомобил на Националната служба за охрана е претърпял…

преди 12 часа

Извънредно: Край Варна катастрофира кола на НСО с Кирил Петков. Има загинал

Стана ясно, че днес около 17:30 часа на входа на Аксаково, област Варна, е катастрофирал…

преди 13 часа

Важно съобщение: Временно затварят този булевард във Варна

Заради отстраняване на опасно сухо дърво и клони утре за няколко часа ще бъде затруднено…

преди 15 часа

Обявиха добри новини за шофьорските книжки

От Министерството на вътрешните работи (МВР) обявиха, че са отстранени проблемите при част от процедурите…

преди 15 часа