Категории: Варна

Мъж уби майката на децата си във варненско село, зарови тялото ѝ и поиска да се самоубие

Реклама

35-годишен мъж уби жената, с която живее и майка на трите му деца, зарови тялото ѝ, инсценира изчезването ѝ, опита да избяга и да се самоубие.

Трагедията се разиграва във варнското село Ново Оряхово.

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна и с професионализма на служителите от криминалната полиция в ОД на МВР той е намерен на 2 април и задържан за 72 часа, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

35-годишният Стоян Ст., който е бил привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура във Варна и задържан до 72 часа с цел довеждането му във Варненския окръжен съд, където прокуратурата ще внесе искане за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража” на обвиняемия.

Мъжът живеел на семейни начала с убитата. След като извършил престъплението, той заровил тялото на 44-годишната жена в двора на къща във варненско село, която обитавали.

После инсценирал изчезването ѝ. От съжителството си двамата имат три деца.

Сигнал за изчезналата жена подал в Четвърто РУ на МВР във Варна нейният брат. Той съобщил на 2 април тази година, че сестра му Стоянка е в неизвестност от 23 часа на 31 март. Изчезналата била обявена веднага за издирване с телеграма на МВР.

Роднините на 44-годишната жена също предприели действия за издирването ѝ. В двора на къщата, обитавана от Стоян и убитата, забелязали прясно разровена пръст. От пръста се подавало парче плат, в който предположили, че е била увита жертвата.

Стоян бил намерен на 2 април в землянка в гориста местност зад къщата с бутилка киселина, с която искал да се самоубие. Самоубийството е било предотвратено. Мъжът бил задържан и отведен в полицейското управление от криминалистите, където направил самопризнания.

Разкрил, че на 31 март ударил Стоянка, душил я и след като я убил, заровил тялото ѝ в двора, за да прикрие престъплението.

Извършен е оглед на местопроизшествието с участието на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, както и претърсвания и други действия по разследването.

Окръжната прокуратура във Варна внася днес искане в съда за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Стоян Ст.

Тежкото криминално престъпление е било разкрито за изключително кратко време от криминалистите на ОД на МВР – само няколко часа, след като е бил подаден сигналът за изчезналата жена.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Доброволци изчистиха 100 тона боклуци от Максуда

Доброволци от различни райони на Варна се включиха в акция по разчистване на сметищата в…

преди един час

Всички тези адреси във Варна и областта остават без ток в понеделник

На 20.05.2024 г. В периода 09:00 ч. до 16:00 ч. Поради извършване на неотложни ремонтни…

преди 2 часа

Най-вкусната селска манджа се приготвя по този начин. Бързо и с малко средства

Един от най-вкусните продукти на пазара в това време на годината е баклата. Сега ви…

преди 2 часа

Това са задължителните неща, които трябва да знаете за кърлежите

В сезона на кърлежите различни са факторите, които допринасят за тяхното развитие.  Влагата и обилната…

преди 2 часа

Много хора празнуват имен ден през новата седмица: Това е пълния списък

През новата седмица има много хора , които имат имен ден.На 21 май имен ден…

преди 2 часа

Във вторник е един от най-големите празници в годината

През новата седмица, на 21 май почитаме светите равноапостоли Константин и Елена. Църковният празник е…

преди 2 часа