in

Депутати и министри остават без заплати до края на извънредното положение

Снимка: Народно събрание

Депутати и министри остават без заплати от 1 април до края на извънредното положение в страната заради кризата с коронавируса.

Това предложиха изненадващо от ГЕРБ тази вечер, след като по-рано днес депутатите се изпокараха на какви нива да замразят заплатите си. Темата бе поставена от управляващите по лично настояване на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, след като стана ясно, че от 1 април основното месечно възнаграждение на народните представители става 4248 лв.

ГЕРБ предложи след като се направят удръжки от месечните възнаграждения на депутатите за данъци и осигуровки, останалата сума да бъде превеждана директно по сметката на здравното министерство за борба с коронавируса, предава „24 часа“.

Предложението обхваща освен депутати, министри и членовете на политическите кабинети на последните, както и шефове на изпълнителни и държавни агенции.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/