in

Увеличават се глобите за маски във Варненско

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

465 са проверките във Варненско днес за спазване на наложена задължителна домашна карантина

Днес, служителите на ОД на МВР – Варна са извършили 465 проверки по адреси за спазване на задължителната домашна карантина от лица, които са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискова дестинация. Установени са три нарушения, за които са образувани едно досъдебно производство и две проверки за престъпления по член 355, ал. 2 от НК.

Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

За днешния ден са извършени също 261 проверки по Закона за здравето във Варна и областта. Установени са 58 нарушения, съставени са АУАН. В 46 от случаите става дума за липса на маска или друго средство, покриващо устата и носа на гражданите.

ОДМВР – Варна призовава всички да спазват разпорежданията, въведени във връзка с ограничаване разпространението на COVID – 19 на територията на страната, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.

Публикувано от Ивайла Андонова

Завършила съм бакалавър Финанси и магистратура Артмениджмънт. Вдъхновението ми са музиката и хората. Обичам думите да се леят както мелодията, която образуват нотите в един такт и едновременно с това да предизвикват емоция във всеки един човек, до когото се докоснат.