in

11 излъгаха в декларациите си на варненските КПП-та

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

36 са хванати без маска

Днес служители на Областната дирекция на МВР – Варна продължават да следят стриктно за спазване на задължителната домашна карантина от лица, които са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискова дестинация. До момента, на територията на ОД на МВР – Варна са извършени 420 проверки по адреси, като е констатирано едно нарушение. Във връзка с това има образувано едно досъдебно производство за престъпление по член 355, ал. 2 от НК, касаещ неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна.

На КПП на входовете и изходите на Варна и през този ден не липсваха нарушители. Единадесет бързи полицейски производства са образувани за декларации с неверни данни относно целта за преминаване през КПП до момента. Проверките по това направление продължават.

Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

За днешния ден са извършени също 290 проверки по Закона за здравето във Варна и областта. Установени са 49 нарушения, съставени са АУАН. В 36 от случаите става дума за липса на маска или друго средство, покриващо устата и носа на гражданите.

От полицията призовава гражданите да спазват разпорежданията, въведени във връзка с ограничаване разпространението на COVID – 19 на територията на страната, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.