in

Глобиха 65 души без маски във Варненско

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

За днешния ден са извършени 233 проверки по Закона за здравето във Варна и областта.

Установени са 79 нарушения, съставени са актове за административни нарушения. В 65 от случаите става дума за липса на маска или друго средство, покриващо устата и носа на гражданите, съобщават от ОД на МВР-Варна.

ОДМВР – Варна призовава гражданите да спазват разпорежданията, въведени във връзка с ограничаване разпространението на COVID – 19 на територията на страната, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.

Междувременно със своя заповед от 24 април здравният министър Кирил Ананиев удължава срока за задължителното носене на маски до 13 май, включително. Всички граждани, които се намират в закрити или на открити обществени места трябва да носят еднократна или многократна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата (кърпа, шал и т.н.).

Издаването на новата заповед е обусловено от усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVlD-19 на територията на страната и нарастващия брой на регистрираните случаи на коронавирусна инфекция, информират от Министерството на здравеопазването.

 

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.